EVRO 2024: Predstoji nam još jedan dan bez fudbala! Koga ćemo gledati u četvrtfinalu?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.06.2024

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu pred sobom imaju još jedan dan da sumiraju utiske viđenog u grupnoj fazi Evropkog prvenstva.

EVRO 2024: Predstoji nam još jedan dan bez fudbala! Koga ćemo gledati u četvrtfinalu?

Foto: Tanjug/AP

Srpska fudbalska reprezentacija je neslavno okončala svoje učešće na evropskoj fudbalskoj smotri i naši reprezentativci su već stigli u Srbiju, ili su se raštrkali po svetu i dok domaća sportska javnost traži odgovornost, ostatak Starog kontinenta se priprema za najvažnije borbe ovogodišnjeg EVRO 2024.

Šesnaest najboljih evropskih selekcija počevši od subote 29. juna krenuće u borbe za plasman u četvrtfinale, a prema kladioničarskim kvotama, čini se da dileme kada je osam najboljih evropskih selekcija u pitanju, nema.

Za apsolutnog favorita u osmini finala smatraju se Španci protiv Gruzije, Portugalci protiv Slovenije i Englezi protiv Slovaka, dok se najviše uzbuđenja očekuje u meču u kojem će se sastati Švajcarci i Italijani.

Švajcarska - Italija

Prvi meč osmine finala na programu je u subotu 29. juna sa početkom od 18 časova na Olimpijskom stadionu u Berlinu gde će se sastati Švajcarska i Italija. 

Kladionice ovaj par osmine finala smatraju i najneizvesnijim. "Azuri" su blagi favoriti sa kotom 2.55, dok se pobeda "sajdžija" rangira sa 3.40.

Nemačka - Danska

Istoga dana u Dortmundu domaća selekcija Nemačke dočekuje, nama dobro poznate Dance.

Meč je na programu od 21 čas, a prema kladionicama "panceri" su sa kotom 1.65 favoriti, dok bi pobeda Danaca donela kladioničarima kotu od 6.35.

Engleska - Slovačka

U nedelju 30. juna u Gelzenkirhenu bledi Englezi koji su malo toga pokazali u prva tri meča, dočekuju Slovačku, selekciju koja je iz najzanimljivije grupe izašla uzdignuta čela.

I pored prikazanog u prvih 270 minuta fudbala Engleska se smarta favoritom . Njihova pobeda se ranguje sa 1.42, dok kvota na Slovačku iznosi čak 10.5.

Španija - Gruzija

Poslednjeg dana meseca juna u Kelnu neće biti neizvesnosti. Španija koja je verovatno pružila i najdopadljiviji fudbal, dočekuje senzaciju EVRO 2024, selekciju Gruzije i dovoljno je reći da su šanse "crvene furije" 1.24, naspram 14.2 kolika je kvota na Gruzine.

Foto: Soccerbet.rs

Mogu li kote da omanu?

 

Francuska - Belgija

Jedan od najzanimljivijih duela osmine finala odigraće se u ponedeljak 1. jula kada će se sa početkom od 18 časova u Diseldorfu sastati Francuzi i Belgijanci.

Obe reprezentacije nisu pružile ono što se očekivalo, ali su "trikolori" blagi favoriti sa kotom od 1.98. Eventualna pobeda Belgijanaca iznosila bi 4.80.

Portugal - Slovenija

Još jedan meč u kojem j apsolutni favorit poznat, igra se Frankfurtu. Portugalci predvođeni Kristijanom Ronaldom i pored poraza od Gruzije apsolutni su favoriti sa kotom od 1.40, dok se eventualna nova senzacija Slovenije ranguje sa 9.10.

Rumunija - Holandija

Utorak 2. jul donosi i poslednja dva meča osmine finala, a u duelu u Minhenu Holanđani su i pored ne baš sjajnih partizja favoriti za kotom 1.48. 

Rumunija koja je prikazala solidan fudbal nema po klasionicama preterane šanse da se nađe u četvrtfinalu, a eventualna pobeda se vrednuje sa 7.40

Austrija - Turska

U Lajpcigu jedno od najprijatnijih iznenađenja, selekcija Austrije jeste favorit za nastavak takmičenja. Njihova pobeda protiv Turske jese očekivana i kotira se sa 1.95.

Ipka, Turska nije autsajder. Sa kotom od 4.30 daju im se izvesne prilike i ostaje da se vidi da li če biti i oravdane.

Prema svemu navedenom, ukoliko ne bude manjih, ili većih iznenađenja, od petog dana meseca jula u četvrtfinalu Evropskog prvenstva mogli bi da gledamo duele:

Španija - Nemačka

Portugal - Francuska

Holandija - Austrija

Engleska - Italija

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading