TUGA U SVETU FUDBALA! Bivši reprezentativac IZGUBIO ŽIVOT u teškoj SAOBRAĆAJKI!

Autor:

Sport

27.06.2024

22:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostavio je dubok trag u nacionalnom timu.

TUGA U SVETU FUDBALA! Bivši reprezentativac IZGUBIO ŽIVOT u teškoj SAOBRAĆAJKI!

Foto: Starsport

Kamerun je država koja je dala veliki broj proslavljenih fudbalera, a jedno od imena koje će zauvek ostati upamćeno je i Lendri Nguemo.

Nažalost, vesti koje stižu iz ove afričke zemlje nisu ništa manje nego potresne - bivši kamerunski reprezentativac je poginuo u saobraćajnoj nesreći. Imao je samo 38 godina.

Nguemo je tokom svoje karijere nastupao za nekoliko renomiranih klubova, uključujući škotski Seltik, francuske Nansi, Sent Etjen i Bordo, igrao je i za turske timove Akhisar Beledijespor i Kajzerispor, a svoj fudbalski put završio je u norveškom klubu Kongsvinger 2019. godine.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Lendri Nguemo

Jedan od zanimljivih momenata u karijeri Lendrija Nguemoa jeste njegov period proveden u Seltiku. Tokom sezone 2009/10, zabeležio je impresivnih 35 nastupa za ovaj klub, ali uprkos tome, Seltik i Nansi nisu uspeli da postignu dogovor oko uslova za otkup ugovora, te se Nguemo vratio u svoj matični klub leta 2010. godine.

Nguemo je takođe ostavio svoj trag i u kamerunskoj reprezentaciji, za koju je odigrao 41 meč i postigao tri gola u periodu od 2006. do 2014. godine. Ova statistika svedoči o njegovom doprinosu nacionalnom timu i lojalnosti prema svojoj zemlji.

Nakon tragične vesti o Nguemovoj smrti, njegovi bivši klubovi, poput Sent Etjena, oglasili su se na društvenim mrežama kako bi odali počast ovom izuzetnom fudbaleru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading