EVRO 2024, DAN 7: Srbijo, svi uz "orlove" - danas je cela nacija reprezentacija!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

20.06.2024

06:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada ako ne sada, ko ako ne vi...

EVRO 2024, DAN 7: Srbijo, svi uz "orlove" - danas je cela nacija reprezentacija!

Foto: Profimedia

Došao je i taj dan. Premijerni duel protiv Engleza i minimalni poraz rezultatom 0:1 mo arhivirali, a danas nas očekuje verovatno i ključni meč ovogodišnje smotre evropskog fudbala nakon kojeg će se moći i prejudicirati ostvarenje "orlova" na EVRO 2024. u Nemačkoj.

Slovenija - Srbija

Početno ostvarenje pulena selektora Dragana Stojkovića dobro je poznato. Sa druge strane Slovenci su u prvom meču ovogodišnjeg Evropskog prvenstva pružili dopadljivu igru i remijem sa Danskom (1:1) nagovestili su da nisu selekcija za potcenjivanje i jasno je da će "zmajčeki" i protiv našeg nacionalnog tima tražiti svoj put ka nokaut fazi turnira u Nemačkoj.

Prema kladionicama "orlovi" jesu favoriti, ali će to morati da pokažu i na terenu.

Kako se nezvanično saznaje selektor Stojković bi na teren trebao da izvede sledeći sastav: Rajković – Veljković, Milenković, Pavlović – Živković, Ilić, Lukić, Mladenović – Tadić – Vlahović, Mitrović.

Duel "orlova" i "zmajčeka" igra se od 15 časova na "Alinac Areni", a direktan TV prenos može se pratiti na RTS-u, kao i na TV Areniisport Premium 1.

Foto: Tanjug/AP

Kuje se plan za prvi evropski trijumf

 

Danska : Engleska

Sa početkom od 18 časova na "Valdstadionu" u Frankfurtu odigraće se i drugi meč 2. kola grupe C u kojem će snage odmeriti selekcije Danske i Engleske.

Kao što je već rečeno, na startu turnira Danci su remizirali sa Slovenijom (1:1), dok je Engleska savladala našu selekciju i nakon današnjeg meča Englezi već mogu obezbediti plasman u osminu finala, dok bi neuspeh Dance doveo već sada u situaciju da mogu da počnu sa pakovanjem kofera.

Prema očekivanju Englezi su po kladionicama favoriti u predstojećem duelu.

Španija : Italija

Za kraj dana sledi i prava fudbalska poslastica. Na stadionu u Gelzenkirhenu sastaće se dve evropske fudbalske velesile koje su na startu turnira zabeležile trijumfe.

Španija je na početku takmičenja ubedljivo savladala Hrvatsku, dok su Italijani znatno teže nego što se očekivalo stigl ido bodova u duelu protiv Albanije, a na osnovu dosadašnjih ostvarenja jasno je da selekcija koja večeras zabeleži trijumf zasigurno vizira kartu za nokaut fazu takmičenja, mada i podela bodova dovodi obe selekcije na prag istog ostvarenja.

U meču koji se igra od 20 časova Španci se smatraju blagim favoritom, ali će to morati da pokažu i na terenu.

Jedino je jasno da nas očekuju zanimljive fudbalske predstave nakon kojih će mnogi odgovori biti poznati, ili možda ipak neće...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading