IDE U BOGDANOVU ATLANTU! Srbija ima još jednog PREDSTAVNIKA u NBA ligi!

Autor:

Sport

27.06.2024

23:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabran je kao 43. pik na ovogodišnjem draftu.

IDE U BOGDANOVU ATLANTU! Srbija ima još jednog PREDSTAVNIKA u NBA ligi!

Foto: Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović

Srpski košarkaš Nikola Đurišić imao je neverovatno veče na ovogodišnjem NBA draftu, gde je izabran od strane Majami Hita kao 43. pik u drugoj rundi. Međutim, iako ga je tim sa Floride izabrao, doskorašnji član Mege će svoju karijeru nastaviti u ekipi Atlanta Hoksima, kod kapitena našeg nacionalnog tima Bogdana Bogdanovića!

Ovaj izbor predstavlja veliki uspeh za mladog asa, ali i za srpsku košarku uopšte. Sa sve većim brojem srpskih igrača koji se ističu u NBA ligi, jasno je da je Srbija postala plodno tle za razvoj talentovanih košarkaša.

Nikola Đurišić karijeru je započeo u OKK Beogradu, gde je brzo privukao pažnju svojim impresivnim igrama, a potom pojačao Megu. Nakon uspešnog perioda u evropskim klubovima, došao je trenutak da pokaže svoj talenat na najvećoj košarkaškoj sceni - NBA ligi.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Đurišić

Nikola je imao 15,4 poena, 2,9 skokova i 3,5 asistencija u dresu Mege u ABA ligi, a u Megi je po odlasku svog imenjaka Topića bio jedan od lidera ekipe.

Dolazak Nikole Đurišića u Atlantu sigurno će uneti novu energiju u ekipu. Njegove veštine na terenu, kombinovane sa njegovim iskustvom iz evropskih liga, mogu biti ključne za uspeh Hoksima u narednoj sezoni.

Nikola Đurišić je poznat po svojoj izuzetnoj šuterskoj veštini, ali i sposobnosti da kreira igru za svoje saigrače. Njegova visina i atletske sposobnosti čine ga veoma svestranim igračem, koji može doprineti timu na mnogo načina.

Tako će Nikola Đurišić umesto kod Nikole Jovića na Floridu, otići kod Bogdana u Džordžiju, gde kapiten reprezentacije Srbije igra već skoro četiri godine sa dosta uspeha.

Đurišić je otišao u Atlantu koja je dala svoj 44. pik i kompenzaciju u novcu, a Nikola bi tek trebalo da se nametne i zaradi svoj ugovor.

Očekivalo se da će u novoj sezoni pojačati Crvenu zvezdu, međutim, to je i dalje realna opcija, ako kojim slučajem Hoksi odluče da ne ukažu poverenje mladom srpskom košarkašu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading