DAN KOJI SE ČEKAO ČETVRT VEKA: "Orlovi" poleću - sve drugo sada je nebitno!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

16.06.2024

06:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon 287 meseci i 21. dana naš nacionalni fudbalski tim konačno će odigrati svoj meč na evropskoj fudbalskoj smotri.

DAN KOJI SE ČEKAO ČETVRT VEKA: "Orlovi" poleću - sve drugo sada je nebitno!

Foto: Republika

Tog, sada već davnog 25. juna 2000. godine, tadašnja reprezentacija SR Jugoslavije poražena je u četvrtfinalnom meču Evropkog prvenstva i sasvim je jasno da niko nije mogao ni da pomisli da će do nove utakmice na evropskoj smotri fudbala da protekne 8.563 dana.

Na stadionu Fudbalskog fkluba Fejenord u Roterdamu, tadašnji "plavi" su do nogu potučeni od selekcije Holandije koja j slavila rezultatom 6:1. Patrik Klajvert je bio trostruki strelac, Mark Overmars je postigao dva gola, dok je jedan pogoda i autogol Dejana govedarice, a čast našem nacionalnom timu "spasao" je Savo Milošević u nadoknadi vremena.

Danas "orlovi" otvaraju neko novo poglavlje svoje istorije. Na Evropskom prvensvu koje se igra u Nemačkoj, sa početkom od 21 čas na stadionu u Gelzenkirhenu, sastaće se sa izabranom selekcijom Engleska.

Uoči istorijskog meča na kojem će se prvi put naša reprezentacija pojaviti pod imenom Srbija na Evropskom prvenstvu, selektor Dragan Stojković je na konferenciji za medije istakao:

Republika

Foto: FSS

Dušan Tadić i Dragan Stojković "pucaju" od optimizma

 

 - Ja sam imao sreće u igračkoj karijeri budem akter turnira kako svetskih, tako i evropskih takmičenja, imam sreće i kao trener da predvodim naš najbolji tim sa pozicije selektora, mislim da je ovo veliko iskustvo u svakom slučaju, ali turnir kakav je EURO zahteva koncentraciju u svakoj utakmici. Zahteva da pokažete kvalitet koji mora da bude na maksimumu, ne bih pravio razliku u toj prvoj, drugoj ili trećoj utakmici, svaka utakmica je od izuzetne važnosti, tako da... - rekao je Piksi i dodao:

- Znamo da startujemo sa jednim od favorita, ali, radili smo dosta, da se pripremimo najbolje što možemo i mislim da smo spremni za izazove ispred nje. Sa trenerske strane smo učinili sve da igrači odrade sve treninge na najvišem mogućem nivou i verujem da i oni jedva čekaju da utakmcia počne, jer... U fizičkom smislu i onom taktičkom, uveren sam da smo spremni da se suočimo sa izazovom kakav je Engleska - poručio je Stojković.

Sasvim je jasno da će kompletna sportska javnost danas biti uz srpski nacionalni tim, a svi oni koji se neće naći u Gelzenkirhenu, prenos meča mogu pratiti na RTS-u, kao i TV Arenisport, a sve događaje pred utakmicu, kao i detalje sa meča i utiske nakon nje, možete ispratiti na portalu Republika.rs.

Prema očekivanju, preostale utakmice današenjg programa su svakako pale u drugi plan, ali da napomenemo da će se po 15 časova odigrati prvi meč grupe D u kojem će se sastati Poljska i Holandija, dok se od 18 časova igra prvi meč naše grupe između Slovenije i Danske.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading