ISTA META, ISTO ODSTOJANJE: Sprema se erupcija - važna informacija za Novaka pred start OI 2024!

Autor: Vladimir Vorih

OI 2024

22.07.2024

07:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledi borba za ono što mu nedostaje u karijeri.

ISTA META, ISTO ODSTOJANJE: Sprema se erupcija - važna informacija za Novaka pred start OI 2024!

Foto: Instagram.com/djokernole

Novak Đoković

Teniski turnir na Olimpijskim igrama koje se održavaju u Parizu, biće odigran od 27. jula do 4. avgusta, a svi ljubitelji belog sporta u Srbiji se nadaju da će Novak Đoković ispuniti san i stići do odličja koje mu nedostaje u prebogatoj karijeri.

Ovoga ponedeljka (22. jula), osvanula je i najnovija ATP lista najboljih tenisera planete, poslednja pred start Olimpijskih igara. S obzirom da se teniseri pripremaju za start na svetskoj sportskoj smotri, većih promena nije bilo, a beleži se samo da je među TOP 10 igrača sveta, napredovao za jedno mesto Norvežanin Kasper Rud koji je iskoristio poraz Andreja Rubljova u osmini finala turnira u Umagu, usled čega je izgubio 240 poena.

Najbolje plasirani na ATP listi i dalje je Italijan Janik Siner koji ima 1.110 poena više od Novaka Đokovića koji ima prednost od 330 poena u odnosu na Španca Karlosa Alkaraza.

Među pet nejboljih tenisera planete još se nalaze Nemac Aleksander Zverev i Rus Danil Medvedev.

Foto: Live-tennis.eu/printscreen

Poslednja ATP lista pred početak OI 2024

 

Kada je reč o ostalim srpskim teniserima, Miomir Kecmanoić je nazadovao pet pozicija i trenunose nalazi na 52. mestu, dok se stepenicu niže nalazi Dušan Lajović. Laslo Đere i dalje drži 57. poziciju čime se završava spisak srpskih tenisera na listi TOP 100 igrača.

Veliki pad zabeležio je i Hamad Međedović. On je "skliznuo" za čak 22 pozicije i trenutno je 144. teniser planete sa 429 poena.

Da podsetimo, start teniskog turnira na OI 2024, kao što smo već rekli startuje 27. jula, a najbolji teniser u istoriji belog sporta kreće u osvajanje zlatnog odličja, jedinog koje ne poseduje u svojoj prebogatoj sportskoj riznici. 

Jedinu do sada olimpisjku medalju Đoković je osvojio u Brazilu 2008. godine kada je u borbi za bronzanu medalju savladao Amerikanca Džejmsa Blejka 2:0 (6:3, 7:6), a pre toga je u polufinalnoj rundi poražen od Rafaela Nadala 1:2 (4:6, 6:1, 4:6).

U naredna tri olimpijska učešća Đoković nij uspevao da stigne do medalje. Dva puta je bio poražen u duelu za bronzu, a jednom je čak eliminisan u prvom kolu olimpijskog turnira.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading