NAJČUDNIJA MASKOTA IKADA! Možete li da pretpostavite šta predstavlja?

Autor:

OI 2024

22.07.2024

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Simbolizuje snagu i promene kroz sport.

NAJČUDNIJA MASKOTA IKADA! Možete li da pretpostavite šta predstavlja?

Foto: www.profimedia.rs

Ljubitelji sporta širom sveta s nestrpljenjem očekuju ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara u Parizu koja će se održati na reci Seni u petak. Centralna figura ovog sportskog spektakla biće nova maskota pod imenom "Olympic Phryge".

Ova crvena maskota privukla je pažnju javnosti svojim neobičnim izgledom - crvenom beretkom koja predstavlja simbol slobode i figure Republike Francuske. Zanimljivo je da je beretka postala jedan od simbola Francuske revolucije i da se nalazi na mnogim novčićima evra izrađenim u Francuskoj. Ime "Olympic Phryge" odabrano je s namerom da simbolizuje snagu i promene kroz sport, što se uklapa u viziju Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

 


Dizajnerski tim uspešno je inkorporirao tri boje francuske zastave - crvenu, plavu i belu - u izgled maskote, dok se na sredini ističe veliki logo Olimpijskih igara u Parizu u zlatnoj boji. Ovaj spoj tradicionalnih simbola i modernog dizajna ostavlja snažan utisak i dodatno naglašava važnost ovog događaja.

"Olympic Phryge" preuzima ulogu maskote Olimpijskih igara od pre tri leta, kada je slatka maskota Miraitova bila simbol sportskog nadmetanja u Tokiju. Nova maskota će imati značajnu ulogu u promovisanju sportske revolucije i promena koje sport može da donese u životima ljudi.

Očekuje se da će "Olympic Phryge" postati neizostavan simbol Olimpijskih igara u Parizu i ostaviti dubok utisak na sve posetioce i ljubitelje sporta širom sveta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading