ŠTA URADI ČOVEČE? Zaboravite na Novaka, Rafu, Rodžera! Da li je ovo najbolji potez u istoriji tenisa? (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

21.07.2024

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Treba mu samo pružiti ruku i čestitai mu.

ŠTA URADI ČOVEČE? Zaboravite na Novaka, Rafu, Rodžera! Da li je ovo najbolji potez u istoriji tenisa? (VIDEO)

Foto: Twitter.com/printscreen/Tennis TV

Istorija teniskog sporta iznedrila je veliki broj istinskih velemajstora ove igre, ali se mora istaći da su najveći ipak nstupali u poslednje dve decenije kada su navijače širom sveta do oduševljenja dovodili Srbin, Švajcarac i Španac.

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal se sa punim pravom ističu kao najbolji među najboljima. Mnogi njihovi međusobni mečevi upisani su zlatnim slovima u analima teniskog sporta, ali se čini da je navedeni trio, ipak pao u senku zahvaljujući, širokoj javnosti ne baš poznatog tenisera i poteza koji je učinio tokom meča.

Francuski teniser Kventin Halis iznenadio je ljubitelje tenisa svojim neverovatnim potezom tokom meča protiv Brazilca Haide na turniru u Gštadu.

U četvrtfinalnom meču, Halis je trijumfovao nad Brazilcem ubedljivim rezultatom 2:0 (6:1, 7:5), a ono što je posebno obeležilo ovaj meč bio je neverovatan potez francuskog tenisera. Usred poena, Halis se sapleo i pao na teren, da bi se iznenada uspravio i odigrao sjajan forhend, izazvavši grešku kod protivnika. Ovaj potez izazvao je oduševljenje kod publike i postao glavna tema razgovora nakon meča.

 

 

Nakon ovog neverovatnog poteza, mnogi su se zapitali kako je Halis uspeo da odigra tako nešto sa zemlje, dok su drugi već proglašavali ovaj potez za najbolji poen sezone. Video snimak ovog poteza postao je viralan na društvenim mrežama, a ljubitelji tenisa su uživali u ponovnom gledanju ovog spektakularnog trenutka.

Ovaj potez samo je još jedan pokazatelj izvanredne veštine i talenta koji poseduje Kventin Halis. Njegova sposobnost da se iznenada vrati u igru i odigra sjajan udarac čak i nakon što je pao na teren, ostavila je sve prisutne u šoku i divljenju.

Da podsetimo, Kventin Halis je trenutno 192. igrač na ATP listi najboljih tenisera planete. Dvadesetsedmogodišnji Francuz najbolji plasman ostvario je polovinom jnuara 2023. godine kada se našao na 61. poziciji, a tokom dosadašnje profesionalne karijere koja traje od 2012. godine zabeležio je skor od 28 pobeda i 56 poraza.

Francuz se do sada dva puta sastajao sa Novakom Đokovićem. Prvi duel odigran je sada već davne 2016. godine na Australijan Openu kada je Novak slavio rezultatom 3:0 (6:1, 6:2, 7:6), a poslednji meč je odigran osmini finala ATP turnira u Adelaidi kada je Đoković trijumfovao u dva seta 2:0 (7:6, 7:6).

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading