"OVO NIŠTA NE VALJA"! Šokantna izjava selektorke: "I FIBA nas je otpisala"!

Autor: Vladimir Vorih

OI 2024

22.07.2024

09:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog reči Marine Maljković mnogi bi trebali da se zamisle...

"OVO NIŠTA NE VALJA"! Šokantna izjava selektorke: "I FIBA nas je otpisala"!

Foto: Starsport

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je značajnu pobedu nad reprezentacijom Nigerije rezultatom 70:62 u poslednjoj proveri pre odlaska na Olimpijske igre u Parizu. Događaj je bio izuzetno značajan za obe ekipe, a posebno za Srbiju koja je želela da pokaže svoju snagu i spremnost pred odlazak na veliko takmičenje.

Međutim, Marina Maljković selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije, nije krila nezadovoljstvo nakon generalne probe pred put u Pariz:

- Ništa nije valjalo na utakmici. Bile smo bolje protiv Francuske iako smo tu izgubili.  Kako god to zvučalo sad. I protiv Kine, ranije na pripremama, da se ne vraćam sad previše unazad - istakla je Marina Maljković i dodala:

- Utakmica nikako nije bila dobra, odbrana je bila jako loša i ovo nije neka slika ženske košarke koju smo hteli da pokažemo beogradskoj publici. Naravno, i da smo odigrali najlepšu utakmicu, ne bi bilo sigurno da ćemo tako igrati na Olimpijskim igrama. Imamo mnogo da oporavimo za malo treninga. Za nedelju dana tačno je prva utakmica, protiv Portorika. Moramo dosta toga da popravimo. Nije izgledalo na terenu onako kako treniramo, to je najveći problem. Treniramo mnogo bolje nego što smo danas pokazali, žao mi je zbog publike što nismo pokazali kvalitet ženske košarke, sve ono što možemo da uradimo, da pokažemo kako treniramo svaki dan.

Foto: Starsport

Od njih se očekuje mnogo više

 

Selektorka je na kraju izlaganja dodala:

- Radićemo narednih dana na tome da potpuno drugačije otvorimo prvu utakmicu. Najviše me boli, što nismo igrali ni 20 odsto od onoga kako treniramo, krvavo, ujutru, uveče, duže od svih drugih rivala. Mi smo pripreme počeli 25 dana pre svih ostalih. Zašto? Pa, da bismo nadoknadili to neiskustvo, i onda naravno da ti je krivo i onda ekipa ne radi ono što radi svaki dan, ali to na stranu. Opet, ženska košarka zbog svih svojih rezultata, ali i rezultata prethodnih generacija nije zaslužila da tako olako dignemo ruke. Meni je okej, ako ste nas otpisali, i FIBA nas je otpisala, videćemo šta će biti. Nije u redu u zemlji da ženska košarka nije nikad imala takav tretman, naravno, zbog rezultata prethodnih generacija.

Da podsetimo, naše dame će 28. jula odmeriti snage sa Portorikom, da bi se tri dana kasnije sastale sa selekcijom Kine, a pravi spektakl je zakazan za treći dan meseca avgusta kada je na programu dule protiv Španije.

Svi se nadamo da će izabranice Marine Maljković obezbediti plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira, a kasnije, zašto da ne i pohod ka medalji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading