SKANDAL U BELGIJI: Nacističko salutiranje navijača Klub Briža - očekuje se hitna reakcija saveza! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

22.07.2024

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potez koji ne sme da ostane nekažnjen.

SKANDAL U BELGIJI: Nacističko salutiranje navijača Klub Briža - očekuje se hitna reakcija saveza! (VIDEO)

Foto: Twitter.com/printscreen/Le Standard m'a rendu déprimé

Na utakmici Super kupa Belgije između Klub Briža i Juniona iz Sen Žila, došlo je do velikog incidenta koji je izazvao negativne reakcije javnosti širom sveta.

Naime, na samom kraju utakmice navijači Juniona su pevali himnu Serkl Briža, što je izazvalo reakciju kod nekolicine navijača Klub Briža. Prema navodima belgijskih medija, barem dvojica navijača su izvela nacističko salutiranje, dok je jedan od prisutnih tvrdio da je čuo rasističko oponašanje oglašavanja majmuna.

Nakon što je incident dospeo u javnost putem portala "DH Les Sportes", izazvao je žestoku osudu kako javnosti tako i medija. Ovakvo ponašanje navijača na sportskim događajima nije samo neprihvatljivo, već je i u suprotnosti sa osnovnim principima sportskog fer-pleja i tolerancije.

 

 

Klub Briž je osudio ponašanje svojih navijača i najavio da će sarađivati sa nadležnim organima kako bi identifikovao počinioce i preduzeo odgovarajuće mere. Takođe, očekuje se da će i fudbalski savez Belgije preduzeti odgovarajuće korake kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti.

Ovaj incident još jednom ističe važnost promovisanja tolerancije i poštovanja različitosti u sportu. Sport treba da bude mesto gde se ljudi okupljaju kako bi slavili fer-plej, timski duh i ljubav prema igri, bez obzira na nacionalnost, rasu ili poreklo.

Nadamo se da će ovaj incident poslužiti kao podsetnik svima da je tolerancija ključna za izgradnju pozitivnog sportskog okruženja. Važno je da se preduzmu konkretne mere kako bi se sprečilo ponavljanje sličnih situacija i osiguralo da sportski događaji ostanu prostor za radost, takmičenje i poštovanje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading