ZA NOVAKA JE ČETVRTAK "DAN D": Put ka ostvarenju snova biće trasiran - sledi žreb za teniski turnir OI 2024!

Autor: Vladimir Vorih

OI 2024

22.07.2024

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser u istoriji belog sporta uskoro saznaje svoj "red vožnje" do zlatnog olimpisjkog odličja.

ZA NOVAKA JE ČETVRTAK "DAN D": Put ka ostvarenju snova biće trasiran - sledi žreb za teniski turnir OI 2024!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković će zauzeti drugo mesto na listi nosilaca na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Teniski turnir će biti održan od 27. jula do 4. avgusta, a žreb će biti održan u četvrtak u 11 sati. Prvi nosilac je Italijan Janik Siner, čime se otvara mogućnost da Đoković igra protiv Nadala već u prvoj fazi turnira.

Postoji realna mogućnost da se Novak Đoković suoči sa Rafaelom Nadalom već na početku turnira. U borbi za polufinale, Đoković bi mogao da se sretne sa Karlosom Alkarasom, koji je takođe jedan od potencijalnih protivnika. Dodatno, postoji mogućnost da se Đoković ponovo susretne sa Aleksandrom Zverevim, koji ga je pobedio u prethodnom susretu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na teniskom olimpijskom turniru će se takmičiti 64 tenisera, od kojih će 56 biti odabrano na osnovu rang liste, dok će preostalih osam dobiti specijalnu pozivnicu od Međunarodnog olimpijskog komiteta. Ovo otvara vrata za neka iznenađenja i omogućava teniserima van glavnog takmičenja da se bore za prestižne olimpijske medalje.

Republika

Foto: Instagram.com/djokernole

Nestrpljivo se očekuje žreb za OI 2024

 

Novak Đoković će imati izazovan put na Olimpijskim igrama u Parizu, ali kao jedan od najuspešnijih tenisera svih vremena, sigurno će biti u centru pažnje tokom celog turnira. Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem očekuju početak takmičenja i nadaju se da će videti uzbudljive mečeve i nezaboravne trenutke na terenu.

Jedinu do sada olimpisjku medalju Đoković je osvojio u Brazilu 2008. godine kada je u borbi za bronzanu medalju savladao Amerikanca Džejmsa Blejka 2:0 (6:3, 7:6), a pre toga je u polufinalnoj rundi poražen od Rafaela Nadala 1:2 (4:6, 6:1, 4:6).

U naredna tri olimpijska učešća Đoković nij uspevao da stigne do medalje. Dva puta je bio poražen u duelu za bronzu, a jednom je čak eliminisan u prvom kolu olimpijskog turnira.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading