OD NJEGA SVE ZAVISI, A NIJE SELEKTOR PEŠIĆ: Jedan čovek se pita za konačan spisak košarkaša za OI

Autor:

OI 2024

22.07.2024

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deset mesta u auvionu je praktično "zakucano", a za preostala tri je mrtva trka.

OD NJEGA SVE ZAVISI, A NIJE SELEKTOR PEŠIĆ: Jedan čovek se pita za konačan spisak košarkaša za OI

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije odigraće večeras protiv Grčke poslednju kontrolnu utakmicu pred put na Olimpijske igre. Biće to poslednja prilika selektoru Svetislavu Pešiću da vidi na delu svoje igrabranike, a onda da preseče kojih će mu 12 asova biti u sredu u avionu za Lil, gde će biti odigrana prva faza košarkaškog turnira. Imajući u vidu brojne povrede, ne čudi da će Kari do poslednjeg trenutka čekati sa presecanjem, što je i najavio kada su se "orlovi" okupili.

- Nećemo skraćivati spisak, već ćemo objaviti konačan, 23. ili 24. jula. Biće to veoma teška odluka, a nadam se da će svi biti zdravi do kraja priprema - izjavio je tada Pešić.

Republika

Foto: Starsport

Na slatkim i teškim mukama: Selektor Srbije

Gledajući kako ih je Pešić koristio, nameće se zaključak da su desetorica sigurna, mada se to nikad ne zna. Vasilije Micić i Aleksa Avramović trebalo bi da na papiru budu zaduženi za organizaciju igre na pleju. Od bekova sigurna na spisku bi trebalo da budu imena kapitena Bogdana Bogdanovića, Marka Gudurića, Vanje Marinkovića i Ognjena Dobrića, a od visokih igrača su "sigurice" Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Filip Petrušev, kao i Nikola Jović kojeg je Pešić čekao i dočekao da se oporavi od povrede. Naime, iako nije igrao i nije skroz fizički spreman, za očekivati je da on krene u Francusku i da se do nokaut faze ubaci u ritam.

I tu dolazimo do ključnog i gorućeg pitanja. Selektor Srbije je u više navrata isticao da mu je Dejan Davidovac mnogo važan igrač, a o njegovim kvalitetima su za Republiku govorili i Dragan Šakota i Marko Simonović. Problem je što košarkaš Crvene zvezde nije igrao još od meča sa Holandijom, a nije igrao ni protiv Japana. Ako izađe večeras na teren za njega ima nade, a u suprotnom će verovatno ostati u Beogradu. Dakle, pita se on, odnosno doktor naše reprezentacije.

Republika

Foto: Starsport

Pešić ga čeka do poslednjeg trenutka: Dejan Davidovac

Upravo od njega će zavisti spisak. Ako on ide ostaje slobnodno samo jedno mesto, a ako ne onda dva. Za njih gotovo podjednako konkurišu Ognjen Jaramaz, Aleksa Radanov, Aleksej Pokuševski, Uroš Plavšić i Dušan Ristić. Jaramaz je nekako uvek tu kad zatreba, ali može i da "nestane" na samoj utakmici. Radanov tu ima najmanje šanse za jedno mesto, manje od Pokuševskog, kao i Ristić od Plavšića. Međutim, sve će biti mnogo jasnije posle današnje utakmice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading