NAPOKON SU ALBANCI KAŽNJENI ZA SKANDIRANJE "UBIJ SRBINA"! UEFA rešila da ih prevaspita

Autor:

Sport

22.07.2024

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I bilo je vreme...

NAPOKON SU ALBANCI KAŽNJENI ZA SKANDIRANJE "UBIJ SRBINA"! UEFA rešila da ih prevaspita

Foto: www.profimedia.rs

UEFA je oduvek imala jasnu politiku protiv vređanja na nacionalnoj osnovi, a nedavni incident na stadionu Egnatije potvrdio je da ova pravila važe za sve. Albanski ekstremisti su vređali ekspediciju banjalučkog Borca tokom revanš utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, što je rezultiralo suspenzijom stadiona od strane Disciplinske komisije evropske kuće fudbala.

Na samoj utakmici, navijači Egnatije su skandirali uvredljive parole poput "ubij Srbina", što je dovelo do toga da je ekipa FK Borac morala da napusti teren. Nakon što su se strasti smirile, utakmica je nastavljena, ali je incident ostavio dubok trag u fudbalskoj javnosti.

 

 


Unatoč ovom neprijatnom događaju, Borac je uspeo da eliminiše Egnatiju posle boljeg izvođenja jedanaesteraca rezultatom 4:1, čime je pokazao izuzetnu sportsku veštinu i karakter.

Ovaj incident je podsetio sve na važnost poštovanja i fer pleja u sportu, te je UEFA jasno stavila do znanja da će se svaki oblik vređanja i diskriminacije kažnjavati.

 

 

Podsetimo se, skandiranje "ubij Srbina" je bilo i na Evropskom prvenstvu u fudbalu, u toku meča između Hrvatske i Albanije. UEFA takvu vrstu vređanja na EVRO 2024 nije zvanično kaznio, a tek nakon žalni je pokrenuta istraga tog nemilog događaja. Pored toga, UEFA je aktivno radila na suzbijanju onlajn nasilja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading