UMRO JEDAN OD NAJZNAČAJNIJIH MUZIČARA JUGOSLAVIJE! Osnivač čuvene grupe iznenada IZDAHNUO

Autor:

Zabava

21.07.2024

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ceo region se oprašta od proslavljenog muzičara!

UMRO JEDAN OD NAJZNAČAJNIJIH MUZIČARA JUGOSLAVIJE! Osnivač čuvene grupe iznenada IZDAHNUO

Foto: Pixabay

Sveća

Proslavljeni muzičar Slobodan Sokolović, poznatiji pod umetničkim imenom Soko, preminuo je pre nekoliko dana u Francuskoj. Naime, na njegovom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk podeljenja je vest o njegovom odlasku, otkrivajući da se iznenadna smrt dogodila u sredu. Soko, ianče talentovani trombonista i osnivač istoimenog benda, ostavio je dubok trag na muzičkoj sceni svojim izuzetnim doprinosima.

Sokolovićeva muzička odiseja započela je u Sarajevskoj operi, gde je usavršavao svoje veštine kao trombonista. Njegov izuzetan talenat prepoznat je rano, i u 24. godini trijumfalno je izašao kao pobednik na jugoslovenskom takmičenju mladih talenata, čime je učvrstio svoj reputaciju muzičkog čuda.

1988. godine, Sokolovićeva muzička veština kulminirala je u osnivanju rok benda "Soko", koji je izbacio album koji je očarao publiku. Jedinstveni zvuk benda i Sokolovićeve karakteristične melodije trombona ostavile su neizbrisiv trag na muzičkoj industriji, zaradivši im posvećenu publiku.

Republika

Foto: youtube.com/Sokolovic Slobodan

Preminuo Slobodan Sokolović Soko

Sokolovićeva saradnja sa poznatim umetnicima poput Gorana Bregovića i njegov značajan doprinos albumima Bijelog Dugmeta i Hari Mata Harija ističu njegovu všestransot i umetnost. Posebno, jedan njegov intervju osvetlio je njegovu ključnu ulogu u snimanju trubačkih traka za albume Bijelog Dugmeta, kao i pružanje pratećih vokala, prikazujući njegovu višestranu nadarenost.

Usred nemira devedesetih, Soko je donio hrabru odluku da se pridruži Francuskoj Legiji Stranaca, izborena od želje da izbegne nošenje oružja protiv svojih ljudi. Ovaj ključni potez na kraju ga je doveo do francuskog državljanstva, obeležavajući značajno poglavlje u njegovoj životnoj priči.

U svojim kasnijim godinama, Soko se posvetio razvijanju sledeće generacije muzičara kao profesor na prestižnom muzičkom koledžu u Bordou, Francuska. Njegovo učešće na različitim muzičkim festivalima širom zemlje istaklo je njegovu trajnu strast prema nastupima i mentorstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading