ĐOKOVIĆ IMA PROTIVNIKA MANJE: Jedan od najboljih tenisera je odustao od OI zbog OVOGA

Autor:

OI 2024

22.07.2024

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na najnovijoj ATP listi Hurkač zauzima sedmo mesto.

ĐOKOVIĆ IMA PROTIVNIKA MANJE: Jedan od najboljih tenisera je odustao od OI zbog OVOGA

Foto: Profimedia

Olimpijske igre u Parizu počinju ove sedmice, a danas je od njih odustao jedan od najboljih tenisera na planeti. Poljak Hubert Hurkač je rešio da zbog povrede kolena koju je zadobio na Vimbldonu propusti najveću svetsku smotru sporta. 

- Moja rehabilitacija ide veoma dobro i konstantno napredujem. Ipak, moj tim i ja smo odlučili da nisam još uvek dovoljno spreman da bih mogao da učestvujem na pariskim Igrama - otkrio je poljski teniser.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Hubert Hurkač

 

Na najnovijoj ATP listi Hurkač zauzima sedmo mesto i najbolje je rangirani igrač sveta koji će propustiti Igre u francuskoj prestonici čije je otvaranje zakazano za ovaj petak, 26. jul.

Podsetimo, Novak Đoković će zauzeti drugo mesto na listi nosilaca na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Teniski turnir će biti održan od 27. jula do 4. avgusta, a žreb će biti održan u četvrtak u 11 sati. Prvi nosilac je Italijan Janik Siner, čime se otvara mogućnost da Đoković igra protiv Nadala već u prvoj fazi turnira. U borbi za polufinale, Đoković bi mogao da se sretne sa Karlosom Alkarasom, koji je takođe jedan od potencijalnih protivnika. Dodatno, postoji mogućnost da se Đoković ponovo susretne sa Aleksandrom Zverevim, koji ga je pobedio u prethodnom susretu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na teniskom olimpijskom turniru će se takmičiti 64 tenisera, od kojih će 56 biti odabrano na osnovu rang liste, dok će preostalih osam dobiti specijalnu pozivnicu od Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading