SRBIJA NIKAD NIKOM NEĆE BITI SLUGA! Zbog ovih reči, u stvari, hoće Vučićevu glavu!

Autor: B. B. - E. S. T.

Vesti

08.08.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

* Suverena i nezavisna politika izgleda da je najveći greh u modernom svetu * Politika opozicione zloupotrebe protesta dostigla vrhunac

SRBIJA NIKAD NIKOM NEĆE BITI SLUGA! Zbog ovih reči, u stvari, hoće Vučićevu glavu!

Foto: Milos Tesic/ATAImages

Srbija je u proteklih 12 godina pokazala da je nezavisna, slobodna i suverena zemlja, koja sama donosi svoje odluke u interesu svoje države i naroda. To je, međutim, u svemu onome što se trenutno dešava u svetu očigledno neoprostiv greh.

Uprkos sve jačim pritiscima da odustane od ozbiljne i odgovorne politike, čiji je cilj zaštita nacionalnih interesa, predsednik Srbije Aleksandar Vučić dosledno ne odustaje. Naprotiv, glasno i jasno poručuje protivnicima jake i ekonomski stabilne Srbije da naša država nikom neće biti sluga. Upravo su to reči zbog kojih, u stvari, traže njegovu glavu, što se jasno vidi po opozicionoj zloupotrebi protesta i skrivanju iza nekakvih drugih navodnih organizatora, kao zainteresovanih za litijum, dok faktički, sve vreme, proteste organizuju lideri opozicije.

Karanović: Žude da Vučić milom ili silom odstupi da bi pokorili Srbiju

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost kaže za Srpski telegraf da je odavno jasno da je opravdano prokazana i od naroda prezrena opozicija u potpunosti otpisana i od boga i od naroda. Možda, dodaje, nije od pojedinih centara moći u svetu koji se još nadaju da ove dangube imaju šansu da ponovo zasednu na grbaču srpske nacije kako bi belosvetskim protuvama konačno isporučile ono što predsednik Vučić nije i nikada neće: južnu srpsku pokrajinu, Srpsku, srpsko dostojanstvo, ponos, suverenitet, ekonomski trijumf i političku stabilnost:

- Svi zatočenici antisrpske histerične politike, kako kod nas tako i u svetu, žude za momentom kada bi predsednik Vučić milom ili silom odstupio s položaja. Zašto? Pa baš zato da bi Srbija izgubila sve ono što je dobila u poslednjih 12 godina: privredno-ekonomski trijumf, nacionalno dostojanstvo, zaštićen teritorijalni integritet, očuvan integritet RS.

SVE MANJE KRIJU

Predsednik Vučić je, podsetimo, u Loznici na obeležavanju godišnjice zločinačke akcije "Oluja" poručio da Srbi nikada nisu hteli da služe drugima:

- Mi Srbi nikada nikome nismo hteli da služimo. Imali smo neke koji su mislili da je u tome što služe drugima spas. Mi danas znamo da nema spasa ako služite drugima. Služimo svom narodu, svojoj zemlji i nikada se to više neće promeniti u našoj Srbiji.

Kao što smo konstatovali, a to što pišemo potvrđeno nam je iz nekoliko diplomatskih izvora, zbog ovih reči je Vučić toliko na udaru, jer bi mnogi na vlasti opet neke koji mnogo više misle o svojim nego državnim i narodnim interesima, što podrazumeva i to da se njima spolja može manipulisati i njihovo dejstvo usmeravati po željama moćnih.

Da se svi protesti organizuju, ne zbog litijuma, već sa samo jednim ciljem (srušiti Vučića) sve manje kriju i sami opozicionari.

Advokat Aleksandar Olenik priznao je da nisu protiv iskopavanja litijuma, rekavši da je, ako Vučić ostane na vlasti, svejedno hoće li se litijum kopati, dok je Duško Vujošević pozvao navijače na ulice, priželjkujući građanski rat i novi 5. oktobar.

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević tvrdi da protest koji je zakazan za subotu u Beogradu nije usmeren ka legitimnoj borbi za zaštitu životne sredine, već politički motivisan skup s ciljem rušenja predsednika Vučića na ulici, mimo izbora i suprotno legitimnoj volji većine građana Srbije.

- Srbija mora da napreduje i razvija se u interesu dece, a u inat onima koji bi da je ponovo zaustave, pljačkaju i siromaše. Apelujem na narod da ne naseda na laži i manipulacije samozvanih opozicionara, već da jasno i racionalno razluči ko predano i odlučno radi na prosperitetu Srbije, a ko za račun stranih sponzora i sitnih ličnih interesa urušava napredak naše zemlje.

Dejan Miletić

ANALITIČAR

Šta se dešava kada je Srbija slaba? To se dešavalo za vreme Tadića i Koštunice... To pokušavaju i sada. Kada je Srbija jaka, onda se brane interesi Srbije, pa i u vezi s eksploatacijom litijuma. Ko je najveća garancija da će to biti po standardima jakih zemalja? Ovo je prosta jednačina.

PALMA: SRBIJA NIJE BANGLADEŠ

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ocenio je da skup u Beogradu nije ekološki, te da su njegovi organizatori političari, a ne narod koji se zloupotrebljava, što nije prvi put:

- Ti propali političari ne mogu da pobede Vučića na izborima i sada hoće pučem da uzmu vlast. Građani Srbije, ne slušajte političke profitere, već verujte svojim očima i delima koja je napravio predsednik. Srbija nije Bangladeš, odakle premijeri i vlast beže. Jaka i stabilna Srbija ne odgovara Kurtiju, Plenkoviću, bošnjačkim političarima u BiH, nekima na zapadu i opoziciji u Srbiji. Ali jaka i stabilna Srbija odgovara nama, građanima Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading