OVO POSTOJI SAMO U KURTIJEVOM FAŠISTIČKOM PROVIZORIJUMU! Beograd oštro nakon hapšenja Srba i prefarbavanja srpskih trobojki

Autor:

Vesti

08.08.2024

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Hapsiće nas dok nas sve ne uhapsi"

OVO POSTOJI SAMO U KURTIJEVOM FAŠISTIČKOM PROVIZORIJUMU! Beograd oštro nakon hapšenja Srba i prefarbavanja srpskih trobojki

Foto: Tanjug/AP

Saopštenje Kancelarije za Kosovo i Metohiju prenosimo u celosti:

"Srbomrzac Aljbin Kurti danas je prvo naredio da se prefarba srpska trobojka na mestu posvećenom stradanju braće Milić u Kosovskoj Mitrovici, gde su Srbi juče mirno protestovali zbog namere Kurtija da otvori most na Ibru, a onda je njegova policija brutalno uhapsila dvojicu Srba koji su se suprotstavili skrnavljenju srpskih simbola

Reč je o političkim aktivistima Aleksandru Arsenijeviću i Stefanu Veljkoviću,  koji su na Trgu braće Milića privedeni uz primenu sile samo zato što su se zadesili na mestu na kom su Kurtijevi poslušnici želeli da uklone srpsku trobojku.

Njihovo brutalno privođenje dokazuje da su Srbi u pravu kada su više nego zabrinuti za svoju bezbednost i egzistenciju na Kosovu i Metohiji, posebno u svetlu namere otvaranja mosta na Ibru što se danas i pokazalo brutalnim privođenjem i odmazdom, upravo u blizini mosta.

Kurti nastavlja sa hapšenjem Srba dok i poslednjeg ne uhapsi, stvarajući svakodnevno nemoguće uslove za život srpskog naroda na Kosovu i Metohiji ne bi li ih svakovrsnim pritiscima naterao da napuste prostor KiM. To je deo njegove politicke agende stvaranja etnički čistog Kosova i Metohije u kom nema mesta za srpski narod, već samo za njegove velikoalbanske ideje. 

Isticanje simbola jednog naroda civilizacijska je i demokratska tekovina koja je dozvoljena svuda u svetu, samo nije u fašističkom provizorijumu koji stvara Aljbin Kurti naočigled međunarodne zajednice. Uništavanjem simbola srpskog naroda, čije je isticanje i upotreba dozvoljena čak i prema propisima same Prištine, Kurti pokazuje da je do srži ogrezao u mržnji prema Srbima i da to nikakvim lažima ne može da sakrije. 

Samo se još predstavnici međunarodne zajednice prave da to ne vide i ne čuju i okreću glavu od stradanja Srba krijući se iza mlakih i zakasnelih saopštenja, umesto da na terenu sprovode zadatke koji su im delegirani a to je zaštita Srba koji su svakodnevno ugroženi.", navodi se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading