OPREZ I ZDRAV RAZUM, NEODGOVORNO JE: Srbin objavio kako preći grčku granicu za 20 minuta, pa dobio kritike

Autor:

Vesti

08.08.2024

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi opleli po Srbinu zbog saveta za kraće zadržavanje

OPREZ I ZDRAV RAZUM, NEODGOVORNO JE: Srbin objavio kako preći grčku granicu za 20 minuta, pa dobio kritike

Foto: youtube.com/printscreen

Tokom letnjih meseci, gužve na graničnim prelazima ka Grčkoj često su postale pravi problem za turiste. S obzirom na velike kolonije automobila, putnici su znali da čekaju i po nekoliko sati. Međutim, jedan turista iz Srbije je podelio svoje iskustvo kako da pređe granične prelaze za samo 20 minuta.

U popularnoj Fejsbuk grupi "Grčka info" ovaj turista je objasnio kako uspeva da izbegne duža čekanja na granici. On je naveo da porodično putovanje do Lefkade obavlja na sledeći način:

- Krećemo iz Južnog Banata oko 5 popodne. Na granici u Preševu smo oko 10 uveče i obično provedemo oko 10 minuta. Nešto pre 11 uveče stajemo na pauzu kod jezera Mladost. Na granici u Đevđeliji smo oko 1 ujutro i zadržavanje je slično kao u Preševu. Na plažu stižemo oko 7 ujutro - Ovaj plan omogućava mu da vreme provedeno u vožnji iskoristi za kupanje ili odlazak u kafić, umesto da izgubi nekoliko sati na granici.

Foto: Shutterstock

Grčka

Turista je istakao da, iako neki beže od daljih destinacija zbog dužeg puta, on smatra da su i smeštaj i cene na Lefkadi povoljniji nego u Solunskoj regiji. On je dodao da su u povratku sa sličnim tempiranjem vremena zadržavanja.

Međutim, dok mnogi korisnici grupe hvale ovu strategiju noćnog putovanja, pojavili su se i komentari koji je kritikuju. Neki su smatrali da je vožnja tokom noći s malom decom neodgovorna.

"Noć je za spavanje. Može to i po danu", pisalo je u jednom komentaru. Drugi su se pitali kako se putnici oporavljaju od vožnje tokom cele noći: "Koliko se oporavljate od neprospavane noći? Ja mislim da 3 dana ne bih znao gde je levo."

Jedan korisnik je savetovao: "Ako ne vozite oboje na smenu, ovo je neodgovorno. Napravite pauzu i prespavajte u Makedoniji." Drugi su dodali da mala deca i noćna vožnja nisu dobra kombinacija, naglašavajući potrebu za oprezom i zdravim razumom, preneo je Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading