Dačić: SPS najoštrije osuđuje najavu nasilnih protesta

Autor:

Vesti

08.08.2024

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da SPS najoštrije osuđuje najavu nasilnih demonstracija u subotu.

Dačić: SPS najoštrije osuđuje najavu nasilnih protesta

Foto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ

- Socijalistička partija Srbije najoštrije osuđuje najavu nasilnih demonstracija u subotu, koje nikakve veze nemaju sa zaštitom životne sredine, već imaju za cilj nasilno preuzimanje vlasti i pretnje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću. 

Proteste organizuju oni koji su doveli Rio Tinto u Srbiju i hvalili se tim projektom dok su bili na vlasti. 

Milion puta je rečeno da je zaštita životne sredine osnovno pitanje od čega će zavisiti realizacija ovog projekta. 

Potpomognuti inostranim faktorom, očigledni cilj je oslabiti Srbiju, stvaranjem haosa i tako onemogućiti Srbiju u odbrani nacionalnih i državnih interesa. 

Zato je obaveza svih državotvornih i patriotskih stranaka suprotstaviti se takvoj pogubnoj politici - izjavio je Dačić.

Podsetimo, lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma objasnio je ko i šta se zapravo krije iza navodnih ekoloških protesta u Srbiji.

- Skup koji je zakazan u subotu u Beogradu je politički skup, a ne ekološki. Organizatori su političari, a ne narod. Narod se zloupotrebljava i to nije prvi put. Bili smo svedoci na ulicama Beograda za vreme korone kada je opozicija organizovala skupove protiv vakcinacije i ko zna koliko je ljudi to koštalo života, koji se nisu vakcinisali, a tada je država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem među prvima u svetu imala vakcine da bi spašavala svoj narod i donirala vakcine drugim državama. Opozicija zloupotrebljava i Kosovo i Metohiju i Republiku Srpsku, a sada zlouptrebljava i Evropsku uniju - istakao je lider Jedinstvene Srbije.

On je dodao da aktuelni protesti koriste paravan o ekologiji kako bi se ostvario primarni cilj opozicije, a to je nasilno preuzimanje vlasti u Srbiji.

- Ovo što se dešava je napad na predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Ti propali političari ne mogu da pobede Vučića na izborima i hoće putem puča da uzmu vlast. Poštovani građani Srbije, ne slušajte političke profitere, već verujte svojim očima i delima koje je napravio predsednik Vučić. Problem opozicije i svih protivnika Srbije i iznutra i spolja je to što Vučiću ne mogu da nađu ništa, da je nešto uradio vezano za kriminal. Srbija nije Bangladeš odakle premijeri i vlast beže. Jaka i stabilna Srbija ne odgovara Kurtiju, Plenkoviću, bošnjačkim političarima u Bosni i Hercegovini, nekima na zapadu i opoziciji u Srbiji. Ali jaka i stabilna Srbija odgovara nama, građanima Srbije čija deca i unuci žive u Srbiji i živeće - izjavio je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading