NEŠTO BRBLJA, ALI NEĆE DUGO: Mitrović se oglasio povodom godišnjice "Oluje" i objavio video Tuđmana (VIDEO)

Autor:

Vesti

08.08.2024

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan se okončala, zlikovačka akcija

NEŠTO BRBLJA, ALI NEĆE DUGO: Mitrović se oglasio povodom godišnjice "Oluje" i objavio video Tuđmana (VIDEO)

Foto: Pink.rs, Profimedia

Vlasnik televizije Pink, Željko Mitrović oglasio se povodom godišnjice zlikovačke akcije "Oluja" na svom Tviter nalogu (X platforma)

- Na današnji dan se okončala, zlikovačka akcija "Oluja" Pustio sam na pauzu za "pušenje", Franju Tuđmana, Titovog generala i ustaškog poglavara koji je komandovao "Olujom". Nešto brblja ali neće dugo! Parody by "ŽEX AI TEHNOLOGY"! - stoji u objavi na profilu Mitrovića uz video "parodije".

Pogrom Srba u "Oluji" počeo je 4. avgusta 1995. godine ofanzivom hrvatske vojske i policije, te jedinica HVO-a na području Banije, Like, Korduna i severne Dalmacije.
Prema podacima DIC "Veritasa", tokom "Oluje" iz Hrvatske je proterano više od 220.000 krajiških Srba, a na evidenciji se nalaze imena 1.869 poginulih i nestalih Srba, od kojih 1.220 civila.

Doktor Milovan Kerkez, ratni hirurg, zauvek će pred očima pamtiti strašan prizor od 7. avgusta 1995. godine kada je hrvatska avijacija bombardovala izbegličku kolonu Srba na Petrovačkoj cesti, gde je zatekao 10 mrtvih, među kojim i obezglavljenog petogodišnjeg dečaka.

- U selu Janjila, nedaleko od Bosanskog Petrovca, tog dana kolonu izbeglica iz Republike Srpske Krajine bombardovala je hrvatska avijacija. Bilo je 10 poginulih, četvoro dece i šest odraslih, kao i oko 30 teže i lakše ranjenih. Sećam se jednog petogodišnjeg muškog deteta koje je bilo bez glave. To je bio strašan prozor - rekao je za Srnu Kerkez.

On je naveo da su tada svi ranjeni sa Petrovačke ceste dovezeni u bolnicu u Bosanskom Petrovcu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading