REAGUJTE DOK NIJE PREŠAO TAČKU POSLE KOJE NEMA POVRATKA! Srpska lista međunarodnoj zajednici: Ovo je dokaz SRBOFOBIJE koju je instalirao Kurtijev režim

Autor:

Vesti

08.08.2024

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izazivanje rasne, nacionalne i verske mržnje jedan kroz jedan

REAGUJTE DOK NIJE PREŠAO TAČKU POSLE KOJE NEMA POVRATKA! Srpska lista međunarodnoj zajednici: Ovo je dokaz SRBOFOBIJE koju je instalirao Kurtijev režim

Foto: Printscreen

Srpska lista je najoštrije osudila današnje neosnovano hapšenje dvojice Srba u Kosovskoj Mitrovici, zatraživši da odmah budu oslobođeni i da režim Aljbina Kurtija prestane da hapsi i maltretira.

"Zahtevamo od međunarodne zajednice da hitno reaguje i zaustavi Kurtija u nameri da protera Srbe i pređe tačku posle koje nema povratka. Njihova je dužnost da preventivno deluju i spreče teror nad našim narodom a ne da budu nemi svedoci terora koji Kurti sprovodi nad srpskim narodom", saopštila je Srpska lista.

Tzv. kosovska policija je, kako navodi Kancelarija za KiM Vlade Srbije, uhapsila političke aktiviste Aleksandra Arsenijevića i Stefana Veljkovića, koji su na Trgu braće Milića u Kosovskoj Mitrovici privedeni uz primenu sile "samo zato što su se zadesili na mestu na kom su Kurtijevi poslušnici želeli da uklone srpsku trobojku".

"Podsećamo Kurtijev režim i njegove falange da čak i njihov ustav i zakoni garantuju pravo na isticanje nacionalnih simbola svih zajednica na Kosovu i Metohiji, te da je uklanjanje srpske zastave dokaz srbofobije koju je instalirao Kurtijev režim i osionosti lažnog gradonačelnika Severne Mitrovice", saopštila je Srpska lista.

Ovim postupkom su, kako navodi Srpska lista, direktno izvršili krivično delo izazivanje rasne, nacionalne i verske mržnje

U saopštenju se navodi da Kurtijevi poslušnici "svakoga dana izazivaju krize na severu Kosova i Metohije sa namerom da izazovu sukobe i proteraju Srbe, te opravdaju prisustvo do zuba naoružanih Kurtijevih falangi u čisto srpskim sredinama". 

"Zahtevamo da se svi neosnovano uhapšeni Srbi odmah oslobode i prestanu hapšenja i maltretiranja od strane Kurtijevog režima", saopštila je Srpska lista.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading