NEĆE ME PROTERATI I NIGDE NEĆU DA BEŽIM! Vučić uputio udarnu poruku tajkunima, odgovor političarima sledi večeras !

Autor:

Vesti

08.08.2024

15:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Umorio sam se od bezočnih laži"

NEĆE ME PROTERATI I NIGDE NEĆU DA BEŽIM! Vučić uputio udarnu poruku tajkunima, odgovor političarima sledi večeras !

Foto: ST/Dragan Kadić

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, objavio je na svom Instagram nalogu odlučujuću poruku u kojoj je naglasio svoju odlučnost da se bori protiv kriminalaca i tajkuna.

- Umorio sam se od bezočnih laži naših političara i spas potražio u šetnji sa Šarkijem i Zadom, koje sam na poklon dobio od princa Nasera iz Bahreina. Odgovor političarima sledi večeras - napisao je Vučić na društvenim mrežama.

U dodatnom komentaru, Vučić je poručio:

"Neće me proterati i neću da bežim. Od Srbije sam sve dobio i sve sam joj dao i boriću se svom snagom protiv kriminalaca i tajkuna koji bi da je unište Srbiju."

Ova poruka ukazuje na predsednikovu odlučnost da se suprotstavi nepoželjnom uticaju kriminalaca i tajkuna, kao i njegovu posvećenost borbi za očuvanje integriteta zemlje.

Kada se predsednik Srbije pohvalio poklonom koji je dobio od šeika Nasera bin Hamada bin Isa Al Kalife, sve je zanimalo koja je rasa u pitanju.

A to je jedna od najstarijih vrtsa – saluki koja se smatrala darom od Boga (Alaha).

Za ovu rasu stručnjaci kažu da je brza kao vetar, vitka kao supermodel i beskrajno privržena svojim ljudima. Lako ih je održavati, ali je zato izazov njihovo treniranje i nije im baš za verovati kada su pušteni sa povoca.

Nekada poznat kao persijski hrt ili lovac na gazele, saluki se dugo smatrala jednom od najstarijih pasmina. Nedavna genetska istraživanja dokazala su istinitost ovih tvrdnji.

Naučnici smatraju da saluki i druge antičke rase potiču od prvih pasa i da su svoj život živeli sa vlasnicima – nomadima. Izgledi pasa sličnih salukijima – sa telom hrta i paperjastom dlakom na ušima, repu i nogama – pojavljuju se na egipatskim grobnicama iz 2.100. godine p.n.e, tačnije pre nekih 4.000 godina. Još starije su rezbarije iz sumerijanske imperije (7.000 do 6.000 godina p.n.e.) koje pokazuju pse frapantno slične salukijima.

Faraoni su sa njima lovili gazele i zečeve, uz pomoć sokolova. Psi su često nakon smrti bili počastvovani mumificiranjem. Nomadski muslimani, koji su uglavnom prezirali pse smatrajući ih nečistim životinjama, salukija su smatrali poklonom od Alaha i dali mu počasni nadimak „el hor“, što znači „plemeniti“.

Jedino su njima dozvoljavali da spavaju unutar šatora. Pasmina je, možda, dobila ime po drevnom gradu Saluka (Jemen) ili po gradu Seleukia (Sirija). Druga teorija ukazuje da je naziv transkripcija arapske reči za lov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading