ZAJEDNIČKIM PATROLAMA JAČAMO PRIJATELJSTVO DVA NARODA: Ivica Dačić nastavlja posetu NR Kini! (FOTO)

Autor:

Vesti

10.09.2024

09:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Završen je Globalni forum, Ministar unutrašnjih poslova putuje u Guangdžou.

ZAJEDNIČKIM PATROLAMA JAČAMO PRIJATELJSTVO DVA NARODA: Ivica Dačić nastavlja posetu NR Kini! (FOTO)

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Narodnoj Republici Kini, nakon završenog Globalnog foruma o saradnji u oblasti javne bezbednosti u Lianjungangu, uputio se u Guangdžou, gde će se sastati sa najvišim predstavnicima bezbednosti Provincije Guandong i grada Guangdžou, i narednog dana prisustvovati završnoj vežbi specijalnih jedinica MUP-a Srbije i Ministarstva javne bezbednosti NR Kine i posetiti naše pripadnike koji učestvuju u zajedničkim patrolama sa kineskim kolegama.

Tom prilikom, na letu od Lianjunganga ka Gvangdžouu, čitajući kineski dnevni list "Čajna dejli", naišao je na vest koja ga je učinila ponosnim.

„Iznenadio sam se kada sam, na letu iz Lianjunganga ka Gvangdžouu, čitajući kineski dnevni list "Čajna dejli", naišao na fotografiju naših policajaca u zajedničkoj patroli sa svojim kineskim kolegama, kojima sam se uputio u posetu.

Raduje me što i naši kineski prijatelji pridaju značaj i ističu važnost zajedničkih patrola, i promovišu ih, samim tim što je u ovom renomiranom listu, na značajnom mestu, objavljena vest sa ovom fotografijom, kojom je u svet poslata najbolja slika o srpskom policajcu!“, rekao je ministar Dačić i istakao da je ponosan na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji svojim učešćem u zajedničkim patrolama, daju veliki doprinos jačanju prijateljstva dva naroda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading