POTOP U SRBIJI! POPALJENI METEOALARMI! RHMZ ponovo izdao hitno upozorenje: Vreme je vrlo OPASNO!

Autor:

Vesti

10.09.2024

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekuje se da će ove obilne padavine imati značajan uticaj na saobraćaj

POTOP U SRBIJI! POPALJENI METEOALARMI! RHMZ ponovo izdao hitno upozorenje: Vreme je vrlo OPASNO!

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na obilne padavine koje će zahvatiti celu teritoriju Srbije tokom današnjeg dana i noći ka sredi. Posebno su u fokusu istočni i jugoistočni delovi zemlje, gde se očekuje prosečna količina padavina od 30 do 60 l/m2 za 24 sata, dok lokalno može pasti i do 100 l/m2.

Specifične prognoze po regionima

Na istoku i jugoistoku Srbije, tačnije u Zaječarskom, Nišavskom, Pirotskom, Topličkom, Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, kao i na području Kosova i Metohije, danas se očekuju obilne padavine praćene kišom. Upravo zbog intenziteta padavina, Republički hidrometeorološki zavod istakao je crveni meteoalarm za ove regione, upozoravajući na vrlo opasne vremenske pojave.

Žuti meteoalarm za celu teritoriju Srbije

Meteoalarm žute boje na snazi je za celu teritoriju Srbije, označavajući opasnost od pljuskova. Narandžasto upozorenje upaljeno je na teritoriji Kosova i Metohije i Šumadije, dok se na zapadu i severozapadu zemlje očekuje prestanak padavina posle podneva i uveče.

Saveti RHMZ-a

RHMZ je naglasio važnost redovnog praćenja informacija o očekivanim meteorološkim uslovima i rizicima, kao i poštovanje naredbi i saveta nadležnih državnih službi. Uz to, crveni meteoalarm ukazuje na potencijalnu veliku materijalnu štetu i opasnost po bezbednost ljudi i životinja, te se preporučuje poseban oprez i pridržavanje svih mera predostrožnosti.

Očekuje se da će ove obilne padavine imati značajan uticaj na saobraćaj, poljoprivredu i život u pogođenim područjima, te građanima preporučujemo da budu posebno oprezni i da se pridržavaju svih saveta nadležnih institucija.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading