"NISAM BILA ZRELA ZA FUNKCIJU, ALI JA SAM KOLATERALNA ŠTETA": Oglasila se zamenica gradonačelnika koja je podnela ostavku nakon događaja sa DETETOM SA POSEBNIM POTREBAMA

Autor:

Vesti

09.09.2024

21:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodaje da je "jako bitno spomenuti i bioskop kao objekat u kojem sve počinje i film koji smo svi gledali"

"NISAM BILA ZRELA ZA FUNKCIJU, ALI JA SAM KOLATERALNA ŠTETA": Oglasila se zamenica gradonačelnika koja je podnela ostavku nakon događaja sa DETETOM SA POSEBNIM POTREBAMA

Foto: Facebook, Wikipedia

Vera Milošev, koja je danas podnela ostavku na mesto zamenice gradonačelnika Zrenjanina, nakon što su se u medijima, među kojima je i Srpski telegraf koji je i ona sama pomenula, pojavile informacije da je zajedno sa verenikom verbalno napala dete sa posebnim potrebama, izjavila je da "nije bila zrela za funkciju, ali da je i ona koletaralna šteta".

Ona je istakla da je rečenica "Znaš ti ko sam ja" izokrenuta i nametnuta, te da je svoju funkciju pomenula kada je žena sa kojom je došla u sukob pomenula sud i tužilaštvo.

- Ja nisam devojka koja na bilo koji način vređa decu. Ja se decom bavim, družim, pomažem. Sociolog sam i ja sam ta koja dobro zna šta je definicija interakcije, komunikacije, konflikta i društvene uloge u jednom društvu - navela je Milošev.

Napominje da veruje da je na snimcima sa video nadzora zabeležen ceo incident.

- Ja duboko verujem da je na snimcima sve vrlo jasno, da se vidi o čemu se radi i ko je u stvari nosilac krivice svakodnevne rasprave u realnom životu, koja je poprimila oblike zločinačke prirode. Moju stranu se niko sada neće ni truditi da čuje, priča je već poprimila oblike kakve jeste. Ali znam da ima i onih ljudi koji ostavljaju prostora za tu drugu stranu. Žao mi je jer izgleda da ipak nisam dorasla ovoj funkciji sa 29 godina (jesam dobro radila svoj posao i deo svojstven mom resoru koji se ticao brige o porodici, to je ono što sam sada već u perfektu izgovaram "volela" da radim za svoj grad). Nisam dorasla funkciji, jer imam u sebi ipak to nešto ljudsko i borbeno, jače od mene (da dobronamernim savetom ispravim nepravdu, skrenem pažnju i ukažem ako je neko u opasnosti i ono "najgore", odgovorim na izgovorenu notornu laž - u ovom slučaju notornu, onog momenta kada počinje da se uzima u usta dete sa posebnim potrebama od strane njemu bliske rođake) - ističe Vera Milošev.

Dodaje da je "jako bitno spomenuti i bioskop kao objekat u kojem sve počinje i film koji smo svi gledali".

- Bitno je znati koji je film u pitanju. Film se zove "Trepni dvaput" koji je na IMDB sajtu označen kao kategorički osetljiv, težak za gledanje ljudima određenih godina i osetljivog zdravlja. (Svakome je dostupno pogledati informacije o sadržaju). Zašto je bitna radnja filma? Zato što je takvoj vrsti filma prisustvovalo troje maloletnih lica (od kojih je, kako posle saznajemo, dete od 12 godina sa posebnim potrebama bez nadzora roditelja ili starijeg pratioca i drugo dvoje dece od 16 i 17 godina) - ističe ona.

Miloš dodaje da će "sa ostalim utvrđenim informacijama i materijalom, izaći u narednom periodu, kako bi sva javnost bila u toku jer je je sve poprimilo razmere nacionalno-prostornog karaktera i zato želi da svi saznaju pravu istinu".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading