PRAVI JESENJI DAN: Ne izlazite napolje bez kišobrana!

Autor:

Vesti

10.09.2024

06:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Teperature će se kretati do 21 stepen!

PRAVI JESENJI DAN: Ne izlazite napolje bez kišobrana!

Foto: Shutterstock, freesvg.org

U utorak se u Srbiji očekuje oblačno i osetno svežije vreme, sa povremenom kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom. Posebno obilne padavine se očekuju na jugu i istoku zemlje, dok će pre podne kiša biti prisutna u severozapadnim delovima. U toku dana se očekuje prestanak padavina i delimično razvedravanje, što će dovesti do postepenog smirivanja vremenskih prilika. Umeren do jak severozapadni vetar će biti prisutan tokom dana, ali će krajem dana oslabiti.

Jutarnja temperatura i maksimalna dnevna temperatura

Jutarnja temperatura će se kretati od 17 do 19 stepeni, dok će maksimalna dnevna temperatura biti od 19°C u centralnim, istočnim i jugoistočnim predelima Srbije do 26°C na severu Vojvodine. U Beogradu se takođe očekuje oblačno i svežije vreme, sa jutarnjom temperaturom od 18°C i maksimalnom dnevnom temperaturom od 21°C.

Očekuje se da će padavine biti najintenzivnije ujutru, a da će se tokom dana situacija postepeno stabilizovati. Uprkos tome, neophodno je da građani budu oprezni i prilagode svoje aktivnosti vremenskim uslovima, posebno u delovima zemlje gde se prognoziraju obilnije padavine.

Upozorenje na obilne padavine

Zbog najavljenih obilnih padavina, preporučuje se vozačima da budu posebno oprezni u saobraćaju, da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i da drže propisan razmak između vozila. Takođe, preporučuje se građanima da prate vremenske prognoze i da se pridržavaju svih saveta nadležnih institucija kako bi smanjili rizik od eventualnih neprijatnosti usled loših vremenskih prilika.

Na osnovu prognoze, može se zaključiti da nas očekuje promenljivo vreme sa obilnim padavinama, ali se očekuje postepeno poboljšanje vremenskih prilika tokom dana.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading