OŠTEĆENI BILBORDI POZNATOG VRŠAČKOG HOTELA! "VILA BREG" NA UDARU: Da li je to osveta nelojalne konkurencije?

Autor: K. B. - E. S. T.

Vesti

09.09.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se događa baš u vreme kad je Srpski telegraf počeo da se bavi temom muljanja u salama za proslave

OŠTEĆENI BILBORDI POZNATOG VRŠAČKOG HOTELA! "VILA BREG" NA UDARU: Da li je to osveta nelojalne konkurencije?

Foto: Profimedia, Privatna arhiva, Promo foto

Bilbordi u Vršcu na kojima se reklamira hotel "Vila breg", koji, između ostalog, nudi i mogućnost zakupa sale za proslave, gotovo su potpuno uništeni i to baš u trenutku kad je Srpski telegraf počeo da se bavi temom rada pojedinih sala za proslave u Vršcu: "Dolce Vita", "Glamur", "Conty", "Brown" i "Hilston".

Koincidencija ili nešto drugo, zaključite sami. Da baš u trenutku kad se sprema tekst o muljanju u salama za proslave (drže radnike na crno, šteluju ili ne izdaju fiskalne račune, nemaju potrebne dozvole...) i kad smo poslali pitanja akterima, opštini i poreskoj, neko uništi sve reklamne bilborde njihovog glavnog konkurenta "Vile breg".

Uglavnom, reklamni posteri na bilbordima su pocepani ili potpuno zaprljani, pokazuju fotografije do kojih je došao naš list.

Podsetimo, kako je naš list već objavio, u ovom gradu su u jednom trenutku počele da niču sale za proslave jedna za drugom. Prema rečima naših izvora iz Vršca, vlasnici nekih sala su očigledno našli model kako da zarade velike pare muljanjem u poslovanju, a ujedno da osakate konkurenciju koja posluje po propisima.

Neki od primera muljanja

1. Neplaćanje poreza
2. Neizdavanje fiskalnih računa
3. Hrana bez sertifikata
4. Radnici rade na crno
5. Isplata dela plate u kešu, bez evidentiranja
6. Ne poštuje se pravilnik o protivpožarnoj zaštiti

Ne prijavljuju sve radnike, odnosno deo radnika im radi na crno, čime je oštećen budžet Republike Srbije, a oni pare za poreze i doprinose stave u džep, ne prijavljuju stvaran broj gostiju, pa u skladu s tim mogu da kalkulišu fiskalnim računom, ako ga uopšte i izdaju.

Naime, izvori našeg lista navode da ćete retko u kojoj sali za proslave dobiti bilo kakav fiskalni račun. Time se nanosi šteta ne samo budžetu države, već i samim lokalnim upravama. Ali ni ovde nije kraj muljanju vlasnika pomenutih objekata.

Većina njih ne poseduje sertifikat o ispravnosti i bezbednosti hrane koja se tu služi (?!), ali ni Pravilnik zaštite od požara, kao i licenciranu osobu i privredni subjekat koji se bavi pitanjem bezbednosti zdravlja na radu.

Opštinari ćute, vlasnici sala izbegavaju odgovore

Iz opštine nisu odgovorili na pitanja našeg lista o kršenju zakona. S druge strane, iz Poreske uprave, koju smo pitali o kontrolama u ovim objektima, poručili su da su podaci o pojedinačnim kontrolama tajni. Kontaktirali smo i s pomenutih pet sala i dobili tri odgovora. Nijedan se, međutim, ne odnosi na same upite, već su to poruke da treba da se bavimo nekim drugim stvarima, da ih uznemiravamo i slično. Vlasnica jedne sale nije želela da joj šaljemo pitanja, a s čijom sadržinom je upoznata preko poruke, dok se na broj telefona jedne sale niko nije javljao.

Ovim se, logično, otvara pitanje ko je i kako izdao ovim salama dozvole za rad bez neopohodne dokumentacije, ali i da li ih nadležne inspekcije, kao i poreska, uopšte konrolišu. Ako ih ne kontrolišu, kako je to "promaklo" lokalnim inspekcijama, a ako ih kontrolišu, kako ti objekti i dalje rade? Ovim se, dakle, dalje otvara pitanje o mogućoj korupciji u lokalnim službama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading