BIĆE AJVARA KOD MIROSLAVA: Pobedio sam SUŠU! Paprika je odlično rodila, a CENA JE OSTALA ISTA! Evo kako je to uspeo

Autor:

Vesti

10.09.2024

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Redovno smo zalivali, svaki dan, zato su plodovi jako krupni i kvalitetni, samo debljina paprike je oko jedan čitav centimetar, kaže Miroslav

BIĆE AJVARA KOD MIROSLAVA: Pobedio sam SUŠU! Paprika je odlično rodila, a CENA JE OSTALA ISTA! Evo kako je to uspeo

Foto: RINA

Iako je prethodnih meseci dugotrojna suša loše uticala na rod velikog broja voćnih i povrtarskih kultura, mnoge domaćice su se zapitale da li će biti dovoljno kvalitetne paprike za ajvar i po kojoj ceni će se prodavati.

Iz domaćinstva Miroslava Milojevića iz čačanskog sela Gornja Gorevnica stižu samo dobre vesti, jer kod ovog vrednog povrtara paprika je odlično rodila, a cena je ostala ista. Njegova tajna svakako su plastenička proizvodnja i redovno zalivanje.

Republika

Foto: RINA

 

 

- Ovo leto bile su nezapamćeno visoke temperature, ko je papriku gajio na otvorenom, ona se dobrim delom osušila. Mi smo se odlučili za plasteničku proizvodnju i to je bio spas. Odličan je rod i još bolji kvalitet u svakom od naših 14 plastenika. Samo u jednom plasteniku imamo oko 700 kilograma paprike ajvaruše. Redovno smo zalivali, svaki dan, zato su plodovi jako krupni i kvalitetni, samo debljina paprike je oko jedan čitav centimetar, kaže Miroslav za RINU.

On dodaje da je u plasteničkoj proizvodnji prinos za oko 30 odsto veći od onih mesta gde se povrće uzgaja na otvorenom. Ono što je najvažnije za ovog povrtara jeste da već ima obezbeđen plasman za svoju robu.

- Tradicionalno kod nas, sve što se ubere to se i proda. Imamo svoje stalne kupce i sve to je već unapred zakazana prodaja. Ukoliko se požrtvovano bavite poljoprivredom, ukoliko mislite na kvalitet i poštujete svoje kupce, uspeh u ovom poslu je zagarantovan, dodaje Miroslav.

Republika

Foto: RINA

 

 

Iako je radna snaga za mnoge veliki problem, ovaj domaćin iz Gornje Gorevnice tih problema nema. Kako kaže, sve se obavlja u krugu porodice.

- Sa nama su deca i unučići, supruga i ja smo tu. Radi se puno, ali svi smo tu jedni za druge. To je ono što je i najvažnije za uspeh, kaže Miroslav.

Za kraj ističe da se u ovom povrtarskom poslu uvek vodi parolom da proizvodi kvalitetno i samo ono što bi pre svega dao svojoj deci i unucima da jedu – to i prodaje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading