SAMO OVAJ DEO SRBIJE ĆE OSTATI POŠTEĐEN! Novo oglašavanje RHMZ, stiže nam POTOP: Evo do kada će pljuštati kiša!

Autor:

Vesti

10.09.2024

00:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spremite se za padavine

SAMO OVAJ DEO SRBIJE ĆE OSTATI POŠTEĐEN! Novo oglašavanje RHMZ, stiže nam POTOP: Evo do kada će pljuštati kiša!

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

RHMZ oglasio se kasno večeras i najavio vremenske nepogode koje će noćas pogoditi Srbiju. Kako se navodi, kiša će zaobići samo jedan predeo u našoj zemlji, a u pojedinim mestima se očekuju i velike količine padavina.

U toku noći oblačno, na krajnjem severozapadu suvo, a u ostalom delu zemlјe mestimično sa kišom i kratkotrajnim plјuskovima, a na jugozapadu i zapadu lokalno i sa količinom padavina većom od 20 l/m2 za 12 h - najavljuju iz RHMZ.

U Beogradu tokom noći očekuje se oblačno vreme sa povremeno slabom kišom.

Stižu obilne padavine

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je ranije danas upozorenje na nevreme koje u našu zemlju dolazi sa zapada, a u narednim satima i u utorak će se pojačavati i zahvatiti gotovo sve predele.

- Jako naoblačenje sa zapada regiona danas će najpre zahvatiti Vojvodinu, zapadnu i jugozapadnu Srbiju, posle podne i uveče uslovljavajući količinu padavina koja će mestimično biti veća od 20 l/m2 za 12 h, a u pograničnom delu sa Hrvatskom, BiH i Crnom Gorom lokalno i preko 30 l/m2 za 12 h - navodi se na sajtu RHMZ.

RHMZ danas je upozorio i na obilne padavine koje će biti na snazi od danas do srede, 11. septembra.

Oblačnost će se dodatno pojačati sutra (10.09.) pa će na istoku i jugoistoku Srbije (naročito u Zaječarskom, Nišavskom, Pirotskom, Topličkom, Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, kao i na području Kosova i Metohije) usloviti obilne padavine do srede (11.09.) pre podne uz prosečnu količinu od 30 do 60 /m2 za 24 h, a na jugoistoku lokalno i više od 100 l/m2 za 24 - 36 h.

Upozorenje na olujni vetar

Na snazi je i upozorenje za olujni vetar koji će duvati u Podunavlju, Braničevu, Banatu, ali i u Beogradu.

U košavskom području danas će duvati umeren i jak jugoistočni vetar, koji će u Podunavlјu, Braničevu i na jugu Banata imati udare olujne jačine oko 25 m/s, a na području Beograda od 12 do 14 m/s.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading