VUČIĆ UPUTIO ISKRENE ČESTITKE! Ursula fon der Lajen ponovo izabrana za predsednicu Evropske komisije

Autor:

Vesti

18.07.2024

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Uveren sam da ćete i u svom drugom mandatu, nastaviti da obavljate svoje dužnosti isto toliko uspešno i s istom posvećenošću kao i pre"

VUČIĆ UPUTIO ISKRENE ČESTITKE! Ursula fon der Lajen ponovo izabrana za predsednicu Evropske komisije

Foto: Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ, Thierry Monasse/Polaris/Profimedia

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Ursuli fon der Lajen ponovni izbor na funkciju predsednice Evropske komisije izražavajući uverenje da će i u drugom mandatu ona uspešno obavljati svoje dužnosti.

"Iskrene čestitke Ursuli fon der Lajen na reizboru za predsednicu Evropske komisije. Uveren sam da ćete i u svom drugom mandatu, nastaviti da obavljate svoje dužnosti isto toliko uspešno i s istom posvećenošću kao i pre", napisao je predsednik Srbije na druplatformi X.

 

 

Fon der Lajen ranije danas je u Evropskom parlamentu (EP) izabrana za novi petogodišnji mandat na toj funkciji, a za nju je glasao 401 poslanik EP, protiv je bilo 284 poslanika, dok je 15 bilo uzdržano.

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić učestvuje danas u Velikoj Britaniji na Samitu Evropske političke zajednice.

On se pre početka Samita obratio novinarima i javnosti u Srbiji.

- Da vidimo šta je to za nas od presudna značaja da u narodnom interesu uradimo, pre svega da sačuvamo mir, pre svega da vidimo kako dalje da unapređujemo našu ekonomiju i to je za nas od ključnog značaja. U skladu sa tim razgovaraću sa njima - rekao je Vučić i priznao njegova očekivanja po svemu drugom nisu prevelika.

- Nadam se da ću uspeti bar da kažem da bih voleo da imao više racionalnog pristupa i da je važan mir za nas, a mnogi ljudi to ne misle, ne razumeju, ne vide ili misle da je potrebno da rat traje da potpunog poraza nekog drugog. To je nešto što nanosi ogromnu štetu svima u Evropi, tako da nisam siguran da će to da naiđe na odobravanje svih drugih, ali to će biti pozicija Srbije - rekao je Vučić.

Poručio je da Srbija želi mir i ekonomski napredak i da  će u skladu sa tim da se ponaša.

Predsednika Srbije je dočekao ga je domaćin samita premijer Velike Britanije i Severne Irske Kir Starmer, a ovo će biti najveći skup evropskih lidera u poslednjih nekoliko godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading