NEMA DALJE Napadaju Vučića i zbog popravke klima u GAK Narodni front

Autor:

Vesti

18.07.2024

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sistem za hlađenje koji je otkazao, biće po hitnom postupku Vlade, a na inicijativu predsednika Srbije rešen - nabavljeni su novi multi-split sistemi koji se već instaliraju. Tajkunskim glasilima i to sporno

NEMA DALJE Napadaju Vučića i zbog popravke klima u GAK Narodni front

Foto: Tanjug/Sava Radovanović, Printscreen/Google Maps, Printscreen/n1info.rs, Printscreen/direktno.rs

Sistem za hlađenje u Ginekološko-akušerskoj klinici (GAK) Narodni front, koji je otkazao što je po ekstremno visokim temperaturama ogroman problem za pacijentiknje i bebe, kao i medicinsko osoblje, se popravlja i očekuje se da će klime do nedelje raditi u tom porodilištu. Problem je po hitnom postupku Vlade, a na inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, rešen - nabavljeni su novi multi-split sistemi koji se već instaliraju. 

Međutim, čak je i ovako hitra reakcija dočekana na nož u delu opozicione javnosti koju predvodi Dragan Đilas i glasilima tajkuna Dragana Šolaka. 

Naime, Vučić je juče, na pitanje novinara u Londonu o tome da klime u porodilištu Narodni front nisu radile, rekao da ga je sramota da o tome govori, ali da je odmah kada je video tu vest pozvao ministra zdravlja Zlatibora Lončara i rekao da se problem reši. Preneo je da mu je ministar rekao da je potrebno vreme oko procedura za javnu nabavku.

- Rekao sam mu, pozovi majstore, kupite te klime, ne interesuju me procedure, završite u roku dan, dva, tri. I evo sada vidite, može. U subotu 100 odsto će sve da radi, svaka prostorija će da ima klimu - rekao je predsednik i dodao da je najvažnije da deca i majke, ali i osoblje imaju klimu:

- Rešili smo milion problema, rešićemo i ovo.

Međutim, kao i sve, čak je i ovo naišlo na osudu u tajunskim glasilima pošto je na portalu N1 objavljen  tekst pod naslovom " Predsednik će "mimo zakona" da nabavi klime za porodilište Narodni front", što su onda nastavili da prenose i ostala glasila, poput Direktno, naklonjena delu opozicije koju predvodi Đilas. 

Republika

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsenica Skupštine Srbije Ana Brnabić: Uvek im je nešto problem

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da se ispostavlja da je uvek nešto problem:

- Do juče je bilo: zašto niko ne reaguje? A danas: zašto je Vučić reagovao.

Direktor GAK Narodni front Željko Miković objasnio je da bolnica ima komplikovan sistem klimatizacije, i da je do problema došlo u delu sa sistemom za hlađenje starim 18 godina. Rešenje problema očekuju, kako je kazao, za dva dana, tako su nam obećali majstori koji će danonoćno raditi:

- Operacione sale, odeljenja intezivne nege sve vreme su bile klimatizovane. Odeljenja na kojima leže trudnice i porodilje hladi sistem koji je star 18 godina, urađene su neophodne popravke i servisi, ali je sa prvim i drugim toplotnim talasom u julu počeo da otkazuje. Serviseri su ih popravljali sve dok nije otkazala elektronika, i zbog nedostatka rezervnih delova došli smo u situaciju da moramo da menjamo ceo sistem - objasnio je za RTS profesor Miković.

 

Miković: Od početka ekstremnih vrućina 
u GAK Narodni front rođeno 400 beba

Direktor GAK Narodni front Miković naveo je da je od početka ekstremnih vrućina u toj ustanovi rođeno 400 beba, što je i iznad proseka za ovo doba godine.

Bez obzira na smanjeni komfor, porodilje dolaze sa punim poverenjem kod nas. Sve majke i sva deca su potpuno zaštićeni i zbrinuti i niko ni u jednom trenutku nije bio ugrožen. Radimo u punom kapacitetu sve vreme.

Ova klinika, istako je, stalno radi na svom razvoju i za gotovo 70 godina postojanja u njoj je rođeno preko 450.000 dece:

- Imamo najsavremeniju opremu i jako kvalitetan medicinski tim. U narednom periodu želimo da razvijamo našu osnovnu delatnost, a to je vođenje trudnoća i porođaji. Regionalo smo prepoznata klinika, na kojoj se takođe radi vantelesna oplodnja i onkološke operacije.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading