PLENKOVIĆU "TRN U OKU" REZOLUCIJA O JASENOVCU: Sastao se sa Milatovićem, pa ZAKUKAO (FOTO)

Autor:

Svet

18.07.2024

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zagreb je burno reagovao nakon što je Skupština Crne Gore usvojila rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, Dahau i Mauthauzenu, najavljujući oštre mere protiv Podgorice

PLENKOVIĆU "TRN U OKU" REZOLUCIJA O JASENOVCU: Sastao se sa Milatovićem, pa ZAKUKAO (FOTO)

Foto: Tanjug Foto: Hina Edvard Susak

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izrazio je oštro protivljenje zbog usvajanja Rezolucije o Jasenovcu u Skupštini Crne Gore.

Plenković se u Londonu sastao sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem na marginama četvrtog Samita Evropske političke zajednice.

- Tokom EPC-a razgovarao sam s predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i još jednom izrazio oštro protivljenje usvajanju rezolucije o Jasenovcu u Skupštini Crne Gore. Evropski put Crne Gore podrazumeva poštovanje dobrosusedskih odnosa - napisao je Plenković na Iksu.

 

 

Dobrosusedski odnosi i regionalna saradnja moraju biti prioritet, poručio je Milatović nakon sastanka sa Plenkovićem.

- Na sastanku sa premijerom Plenkovićem istakao sam značaj dosadašnje podrške Hrvatske našem EU putu. Dobrosusedski odnosi i regionalna saradnja moraju biti naš prioritet - napisao je Milatović na mreži Iks.

 

 

Podsetimo, Zagreb je burno reagovao nakon što je Skupština Crne Gore usvojila rezoluciju o genocidu u Jasenovcu, Dahau i Mauthauzenu, najavljujući oštre mere protiv Podgorice.

Hrvatsko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo da žali "što je Crna Gora odlučila zanemariti pozive Republike Hrvatske da ne politizuje žrtve Jasenovca i ne povlači poteze koji bi se na negativan način mogli odraziti na bilateralne odnose i evropski put Crne Gore".

Hrvatski poslanici predložili su kao meru protiv Podgorice zbog usvajanja dokumenta o osudi ustaških zločina, da se poslanicima koji su glasali u Skupštini Crne Gore bude zabranjen ulazak u Hrvatsku.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading