VUČIĆ POHVALJEN NA TRAMPOVOJ KONVENCIJI! Poznati senator odao priznanje predsedniku Srbije kao jednom od lidera koji vode ka miru! (VIDEO)

Autor:

Svet

18.07.2024

09:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Milvokiju, u američkoj saveznoj državi Viskonsin, u ponedeljak je počela Republikanska nacionalna konvencija.

VUČIĆ POHVALJEN NA TRAMPOVOJ KONVENCIJI! Poznati senator odao priznanje predsedniku Srbije kao jednom od lidera koji vode ka miru! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci/Profimedia

Velika grupa Srba, njih više od 200, skupila se da izrazi podrsku predsedničkom kandidatu, Donaldu Trampu, tokom republikanske konvencije u Milvokiju.

Srpska zajednica u ovom gradu (preko 30.000) vrlo lako moze da odluči predsedničke izbore u državi Viskonsin.

Među govornicima bile su vrlo značajne ličnosti iz Republikanske partije, ambasador Ričard Grenel, koji je u najužem krugu Donalda Trampa i za koga se veruje da ima najveće šanse da bude sledeći državni sekretar ili savetnik za nacionalnu bezbednost.

Zatim senator, Ron Džonson, i najvatreniji zaštitnik srpskih interesa u Kongresu, Klaudija Teni. Takođe, prisutnima se obratio i bivši guverner drzave Ilinois, Rod Blagojević.

Grenel se fokusirao na dve teme: potrebu da se američki Srbi političku organizuju, da se registruju za glasanje i da, naravno, glasaju za predsednika Trampa.

Takođe, govorio je o potrebi da se uz poštovanje prošlosti okrenemo budućnosti i obećao da će u novoj Trampovoj admnistraciji Zapdani Balkan biti prioritet.

Senator Džonson je govorio o američkim vrednostima i osudio intervencionistcku politiku.

Po njemu, lideri koji stavljaju svoju zemlju na prvo mesto, kao što je predsednik Aleksandar Vučic, vode ka miru, jer ne žele da svoju zemlju uniste ratom.

Kongresmenka Teni je govorila o svojim iskustvima sa prostorima bivše Jugoslavije, kako je radila u jugoslovenskom konzulatu sredinom ’80-ih, ali najzanimljiviji deo obraćanja je bio kako je od Aljbina Kurtija na Minhenskoj konferenciji tražila da objasni zašto maltretira Srbe i ne poštuje Briselski sporazum. Obećala je da će da nastavi da štiti srpske interse u Kongresu.

Ceo skup u MIlvokiju je protekao u živoj i veseloj atmosferi i završio se velikom žurkom.

U Milvokiju, u američkoj saveznoj državi Viskonsin, u ponedeljak je počela Republikanska nacionalna konvencija koja će trajati do danas, kada se očekuje da Tramp održi govor.

Konvencija se održava prema utvrđenom planu i uz nepromenjene bezbednosne mere, uprkos pucnjavi u subotu na skupu u Pensilvaniji, u kojoj je Tramp bio pogođen u uvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading