KRSTIO SAM SE U SLAVU BOGU, A ALBANCE IZBACIO IZ INATA: Heroj Borca iz Banjaluke puca od sreće

Autor:

Sport

18.07.2024

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Celu utakmicu smo slušali povike "UČK" i skandalozna navijanja poput "ubij Srbina". Pokazali smo im gde im je mesto, kaže David Čavić.

KRSTIO SAM SE U SLAVU BOGU, A ALBANCE IZBACIO IZ INATA: Heroj Borca iz Banjaluke puca od sreće

Foto: Printskrin/Twitter

Fudbaleri Borca iz Banjaluke jači su od svega, pa i od mučkih provokacija Albanaca. Oni su se plasirali u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su posle boljeg izvođenja penala slavili u Albaniji 4:1 i prošli u narednu rundu. Prvak Premijer lige BiH je u prvom duelu bio bolji od Egnatije 1:0, ali je u Elbasanu bilo 2:1 za domaće. Usledili su produžeci u kojima nije bilo golova, pa penali, a Borac je slavio i obezbedio plasman u dalji tok takmičenja.

Republika

Foto: FK Borac Banja Luka

Veliko slavlje: Fudbaleri Borca iz Banjaluke

Ono što je obeležilo meč daleko je od sporta, a to su skandalozne i sramne provokacije. Ceo meč je stadionom odzvanjalo ""UČK" (teroristička Oslobodilačka vojska Kosova OVK) i "ubij Srbina", ali umesto da izbace iz takta i uplaše fudbalere iz Republike Srpske proradio je srpski inat. To je najbolje dočarao David Čavić, strelac pobedonosnog penala koji se posle pogotka prekrstio tri puta nasred terena.

 

 

Nije bilo lako, pogotovo igračima koji su igrali od početka. Mi koji smo ušli, malo smo im mi zatvarali leđa, krpili ih, a oni su uradili sve, dali poslednji atom snage kao i mi. Imali smo aktivan rezultat do samog kraja regularnog dela, pa smo primili gol, ali uspeli smo da ostanemo staloženi i mirni. Držali smo poziciju, zonu kad treba, izašli visoko kad treba, imali smo još par šansi. Teška utakmica, ali svi smo dali maksimum a kad je tako onda nema problema. Svi smo bili samouvereni u jedanaestercima i Bog nam je vratio - rekao je David Čavić za klupski sajt.

Pred samo poletanje iz Elbasana za Banjaluku javio se i za Republiku i pojasnio zašto se krstio na terenu.

 

 

- To sam uradio kako bih se zahvalio Bogu. Slava je Njemu, sve je Njegova zasluga. I za penal i za prolaz dalje i sve što se dešava u našim životima. To je zahvalnost Bogu. Pokazali smo time karakter, sa našim krstom i verom u Boga. Celu utakmicu smo slušali povike "UČK" i skandalozna navijanja poput "ubij Srbina". Nama je to bio samo motiv više da prođemo dalje. Nije bilo prijatno slušati te uvrede i nadam se da neće proći nekažnjeno. Tokom utakmice smo se žalili delagatu da se opomenu navijači, međutim oni se nisu zaustavljali. Uspeli smo da nađemo snage, zbog srpskog inata smo se plasirali dalje. Mislim da je to najslađe od svega i tako smo pokazali gde je njima mesto, a nama da je mesto u narednoj fazi kvalifikacija za Ligu šampiona - naglasio je Čavić.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading