VOJVODINA OSTALA OGOLJENA! GRAD VELIČINE LEŠNIKA OPUSTOŠIO DOMAĆINSTVA: Evo gde se nevreme uputilo dalje!

Autor:

Vesti

17.07.2024

21:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani su bukvalno bežali u zaklon!

VOJVODINA OSTALA OGOLJENA! GRAD VELIČINE LEŠNIKA OPUSTOŠIO DOMAĆINSTVA: Evo gde se nevreme uputilo dalje!

Foto: Opština Gadžin Han

Nekoliko naselja na severu Vojvodine - Bačke Vinograde, Hajdukovo i Horgoš, zahvatilo je kratkotrajno nevreme.

Jak pljusak sa vetrom i gradom trajao je oko pola sata. U Srbiji i danas veoma toplo. Najviša temperatura izmerena je u 15 časova u Ćupriji 42 stepena. Toplo je i u Nišu, Leskovcu, Zaječaru, Smederevskoj Palanci, Kragujevcu Negotinu, Velikom Gradištu gde je izmerena temperatura 39 stepeni. U Beogradu je u 15 časova bulo 36. Od petka najavljeno osveženje.

Jak pljusak sa vetrom i sitnijim gradom trajao je oko pola sata.

Građani iz tih naselja na društvenim mrežama objavljuju fotografije oštećenog voća i polomljenih grana u voćnjacima.

Podsećamo, Republički hidrometeorološki zavod oglasio se na svom zvaničnom sajtu najnovijom objavom povodom vremenskih nepogoda.

- U naredna 2 časa retka pojava pljuskova sa grmljavinom na području Braničeva i Pomoravlja - stoji u objavi na sajtu RHMZ.

Podsetimo, prema današnjoj najavi u Srbiji će u četvrtak, 18. jula u prvom delu dana biti pretežno sunčano, dok se sredinom dana i posle podne očekuje promenljivo oblačno i nestabilno sa pojavom pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji uz grad i jak ili olujni vetar, saopštio je danas Republički hidrometeorološki zavod.

Kako se navodi, van grmljavinskih razvoja, vetar će biti slab do umeren, pretežno severozapadni, temperature od 17 do 37 stepeni.

U Beogradu će u prvom delu dana pretežno sunčano, sredinom dana i posle podne promenljivo oblačno sa pojavom lokalnih pljuskova sa grmljavinom i temperaturama od 21 do 34 stepeni.

U narednih sedam dana očekuje se postepeno slabljenje intenziteta toplotnog talasa, ali i povećanje nestabilnosti, pa se uz duže sunčane intervale tokom dana očekuje i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegde biti intenzivni uz grad i jak ili olujni vetar. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading