MILJUŠ I EKIPA NE STAJU: Divlja betonska baza niče u Surčinu!

Autor:

Vesti

18.07.2024

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je kriminalna hobotnica nedavno pala, divlja gradnja se ne zaustavlja.

MILJUŠ I EKIPA NE STAJU: Divlja betonska baza niče u Surčinu!

Foto: Gradska opština Surčin, Shutterstock, Priatna arhiva

Divlja gradnja u beogradskoj opštini Surčin ne staje, iako su zbog toga nedavno pali direktori "Amana" i "Aman rial estejta", kao i njihovi pomagači.

Naime, nakon brojnih objekata koji su bez dozvole izgrađeni na ovoj opštini, na Trgu Zorana Đinđića nesmetano niče i nelegalna betonska baza. Republika je došla do ekskluzivnih fotografija ove nelegalne građevine koja se gradi punom parom, kao da zakon ne važi.

- Očigledno je da neko žmuri, jer je objekat svima pred nosem. To ne bi moglo da se radi bez podrške ljudi iz nadležnih organa, koji se očigledno nisu uplašili ni posle nedavnih hapšenja - kaže izvor našeg portala.

Kao što smo već pisali, na spisku sumnjivih su i neki funkcioneri SNS, a istraga je došla i do bivšeg zamenika predsednika opštine Petra Miljuša. Sumnja se da je on bio deo kriminalne hobotnice koja je godinama omogućavala divlju gradnju na pomenutoj  beogradskoj opštini.

- Veruje se da je on, zajedno sa načelnicom urbanizma Dobrinkom Tošić, bio glavna karika u izdavanju nelegalnih dozvola i tolerisanja divlje gradnje. Zna se i čija je nelegalna betonska baza, odnosno čija je parcela na kojoj baza postoji, tako da kad se sabere dva i dva, sve je potpuno jasno - kaže naš izvor.

Proverava se da li je upravo Miljuš, sada već bivši funkcioner, omogućio "Amanu" da izgradi potpuno nelegalan objekat od čak 40.000 kvadrata. I to nije sve. Kako je istragom utvrđeno, pomenuta ekipa na divlje je gradila desetine objekata vredne milione evra. Zbog toga su 19. juna pali Nemanja Petrović, direktor "Amana", i bivši i sadašnji direktori "Aman ril estejta" Mile Vuković i Sari Kalil.

Oni su, prema zvaničnom saopštenju, negirali krivicu, ali nezvanična saznanja kažu da su tada poslali signale da su spremni da sarađuju u istrazi i da do detalja otkriju kako je šema funkcionisala i ko im je sve pomagao. Pretpostavlja se da se na taj način došlo i do Miljuševog imena, drugog čoveka opštine, ali i do načelnice urbanizma, za koju se sumnja da je tesno sarađivala s Miljušem.

Bio gost na proslavi izlaska iz zatvora!

Prema saznanjima našeg lista, a o čemu smo već i pisali, Petar Miljuš je 30. maja ove godine bio među glavnim gostima na proslavi izlaska iz zatvora Novice Eleka (41), održanoj u jednom restoranu u Jakovu.
- Mediji su pisali da je Elek 2. aprila 2016. u Surčinu pucao supruzi u noge, a uhapšen je na graničnom prelazu između Kosova i Metohije s lažnim pasošem u maju 2018. On je bio jedan od optuženih za pljačku konvoja "Sekjuritasa" u martu 2011. u Beogradu, kada je oteto 800.000 evra, koja je u javnosti poznata i kao "pljačka veka". Svih sedam optuženih 2014. su pravosnažno oslobođeni optužbi zbog nedostatka dokaza. Iz opštine Surčin su nam odgovorili da nemaju nikakvih saznanja o pomenutoj proslavi - pisao je tada Srpski telegraf.

 

Opština Surčin: Objekat nelegalan, ali nismo nadležni

Ovim povodom naša redakcija obratila se kabinetu predsednika Opštine Surčin, odakle je odgovoreno da opština nema nadležnost po tom pitanju, ali su nam potvrdili da je u pitanju nelegalna gradnja.
- Na predmetnoj lokaciji ne postoji rešenje koje je na pravnoj snazi, a kojim se odobrava izgradnja bilo kakvog objekta, pa i betonske baze.  Napominjemo da je i to javno dostupan podatak na portalu CEOP-APR - naveli su iz opštine.

 

 

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading