ĐILASOVOM PARTNERU SE SMEŠE DVA VEKA ROBIJE! Američki senator Bob Menendez proglašen krivim po 16 tačaka!

Autor:

Vesti

17.07.2024

22:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zloglasni albanski lobista sastajao se s liderom SSP, Marinikom Tepić i Borkom Stefanovićem

ĐILASOVOM PARTNERU SE SMEŠE DVA VEKA ROBIJE! Američki senator Bob Menendez proglašen krivim po 16 tačaka!

Foto: Facebook

Američki senator Robert Bob Menendez (70), jedan od najvećih zagovornika kosovske nezavisnosti koji se sastajao s liderom SSP Draganom Đilasom i njegovim saborcima Marinikom Tepić i Borkom Stefanovićem, proglašen je juče pred sudom na Menhetnu krivim po 16 tačaka optužnice uključujući mito, iznudu, delovanje kao strani agent, ometanje pravde, za šta mu preti kazna do 200 godina zatvora.

Njemu je prošle godine u kući FBI zaplenio 480.000 dolara u kešu i zlatne poluge vredne 150.000 dolara, koje je dobio kao mito.

Trojac iz SSP se 30. septembra 2022. sastao s Menendezom, koji je prethodno gostio i Aljbina Kurtija i Vjosu Osmani, i time se javno dičio. Da ironija bude veća, Đilas, Stefanović i Tepićeva predložili su Menendezu formiranje regionalnog centra za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala koji bi se nalazio u Srbiji (?!).

Republika

Foto: shutterstock

Robert Bob Menendez

Nasmejana delegacija se slikala s čovekom koji je govorio da je ponosan što su SAD 2008. među prvima priznale nezavisnost Kosova i tražio od administracije SAD da pritisne Beograd da učini isto. Hvalio se i da je potpisnik pisma predsedavajućim spoljnopolitičkim odborima SAD, Ujedinjenog kraljevstva i EU, uz više od 50 parlamentaraca, u kojem su od svojih vlada tražili kritičniji odnos prema Srbiji i predsedniku Vučiću.

Bivšem predsedniku SAD Donaldu Trampu u rešavanju kosovskog čvora zamerio je naklonost prema Beogradu u odnosu na Prištinu. Čak je 2020. sa još jednim albanskim lobistom Eliotom Engelom poslao pismo Trampovom državnom sekretaru Majku Pompeu u kojem su tražili uvođenje sankcija Srbiji zbog saradnje s Rusijom i zagovarali "oštrije taktike" Prištine u pregovorima s Beogradom.

Brojke
12 sati porota je većala o presudi
9 nedelja trajalo suđenje
15 sati advokati iznosili završnu reč

Predsednik Vučić rekao je ranije, povodom optužnice protiv Menendeza za mito, da je on najmoćniji albanski lobista, koji je sve uradio protiv Srbije na način da je bilo jasno da ga Albanci za to plaćaju:

- Ne postoji niko ko je bio gori prema Srbiji, ko je uradio prljaviji posao od Boba Menendeza. Učinio je sve što je mogao protiv nas. Kada vidite taj jezivi stil, bez argumentacije, ali da stalno juri na metu, kao kobac ili jastreb, jasno je da su ga platili Albanci.

Okružni sudija Sidni Stajn najavio je da će kazna Menendezu biti izrečena 29. oktobra, pre izbora 5. novembra, na kojima se kandiduje kao nezavisni kandidat za mesto u Senatu. Lider demokratske većine u Senatu Čak Šumer pozvao je Menendeza da podnese ostavku.

Moj stav - Milenko Jovanov, šef poslanika SNS:

- Kako to da se Đilas, Stefanović i Tepićeva uvek nekako nađu u društvu onih koji lobiraju i za Kurtija i za nezavisno Kosovo. Oni su tada ovom čoveku, kome preti 200 godina zatvora, predlagali nekakav balkanski centar za borbu protiv korupcije. Građane Srbije sigurno interesuje ko je organizovao tu posetu, koliko je koštala

Marinković: Sramotno šurovanje s neprijateljem

Vladimir Marinković, osnivač Kongresa srpsko-američkog prijateljstva, kaže za Srpski telegraf da je Menendez s visoke funkcije naneo štetu mnogim državama, među kojima je i Srbija.

- To je bilo očigledno i dugo se predsednik borio protiv njegovog malignog uticaja na zapadni Balkan i Srbiju. Međutim, ne lezi vraže, među onima koji su se rado sastajali s njim su i Đilas, Tepićeva i Stefanović, koji o tome nisu ni obavestili našu ambasadu u Vašingtonu, što je i razumljivo pošto se očigledno radilo o zakulisnoj saradnji s velikim protivnikom Srbije i čovekom koji se trudio da nam nanese štetu na svakom koraku. Njihovo sastajanje i šurovanje s Menendezom ostaće upisano kao sramotni antidržavni čin dela srpske opozicije koja bi Srbiju za tepsiju ribe predala stranim interesima i centrima moći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Tanja

17.07.2024 23:21

Šta li će sad Đilas,Marinika i njihovi šiptarski saučesnsbici da rade bez Boba Mendeza.

Ivana

17.07.2024 23:26

Sa kakvim sve ljudima Djilas komunicira uzas

Ivana

17.07.2024 23:27

Djilasov prijatelj kriv

Mila

17.07.2024 23:33

Menendez je običan prevarant kom je odavno mesto iza rešetaka.