STIZAĆE VAM PORUKE NA SVAKA DVA SATA! SEKTOR ZA VANREDNE SITUACIJE UPOZORIO NA HAOS KOJI SLEDI OD OVOG DATUMA! Priremite se!

Autor:

Vesti

18.07.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će

STIZAĆE VAM PORUKE NA SVAKA DVA SATA! SEKTOR ZA VANREDNE SITUACIJE UPOZORIO NA HAOS KOJI SLEDI OD OVOG DATUMA! Priremite se!

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Sektor za vanredne situacije prosledio je i u Bujanovac upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda za područje Srbije na grmljavinske nepogode od srede do nedelje 21. jula. Zbog toga se lokalnim samouprava nalaže da pojačaju pripravnost komunalnih i spasilačkih službi, pišu bujanovacke.co.rs.

"Očekuje se veoma nestabilno vreme sa lokalnom pojavom grmljavine sa gradom, jakim i olujnim vetrom, kao i većom količinom padavina za kratko vreme (od ≥ 10l/m2 u periodu do 3h), uz napomenu RHMZ-a da je tačnu lokaciju stvaranja premeštanja i jačine samih nepogoda unapred teško odrediti, a da će hitnim upozorenjima izdavati 1 do 2 h unapred".

Kako se navodi u upozorenju, radi se o veoma opasnim vremenskim pojavama, koje su takvog intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

"Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe. S obzirom na najavljeno, mogu se očekivati poteškoće u urbanim sredinama ( posebno problemi sa kišnom kanalizacijom i kišnim kolektorima), problemi u saobraćaju i trnsportu, odlaganje već planiranih poljoprivrednih aktivnosti, kao i rizik od udara groma, što može dovesti do problema u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, rizika od iniciranja pojave požara, probleme u telekomunikacijama, moguće veće štete na pokretnoj i nepokretnoj imovini i u poljoprivredi, naročito u kombinaciji sa jakim vetrom i intenzivnim pljuskovima".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading