BAJDEN ČIKAO TRAMPA! "KAKO SI ZNAO DA LETI METAK?" Isplivali detalji razgovora posle atentata u Pensilvaniji!

Autor:

Vesti

17.07.2024

23:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odgovorio sam Džou da je bilo kao da je proleteo ogroman komarac

BAJDEN ČIKAO TRAMPA! "KAKO SI ZNAO DA LETI METAK?" Isplivali detalji razgovora posle atentata u Pensilvaniji!

Foto: Tanjug/AP, x/printscreen

Slučajno ili namerno u javnost su isplivali neki detalji razgovora Donalda Trampa i Džoa Bajdena posle atentata u Pensilvaniji, kad je vođa republikanaca ranjen snajperskim metkom u uvo, dok je jedan posetilac mitinga ubijen. Bajden je provocirao Trampa pitanjem: "Kako si znao kad da pomeriš glavu?

Tramp je ovo ispričao telefonom nezavisnom predsedničkom kandidatu Robertu Kenediju mlađem.

- Zapravo, Džo je bio veoma fin. Pitao me je kako sam znao kad da okrenem glavu, a ja sam mu rekao da sam u tom trenutku pogledao na ekranu podatke o ilegalnoj migraciji u Ameriku. Nisam hteo da mu pomenem da je reč o milionima ljudi koji su došli za vreme njegove administracije. Takođe, hteo je da zna da kako sam se osećao kad sam pogođen, pa sam mu ispričao da je sve izgledalo kao da je proleteo ogroman komarac - ispričao je Tramp.

Robert Kenedi snimljen je video-kamerom dok je razgovarao s Trampom i to s uključenim spikerfonom. On se kasnije izvinio Trampu što je snimak dospeo u javnost.

- Kad me je predsednik Tramp nazvao, prekinuo sam snimanje video-obraćanja biračima. Trebalo je da naredim snimatelju da odmah prekine. Zgrožen sam što je ovo objavljeno i izvinjavam se predsedniku Trampu - poručio je Robert Kenedi.

Republika

Foto: x/printscreen

Tramp sve ispričao Robertu Kenediju 

Međutim, snimak je na Tviteru objavio njegov sin Bobi, pa većina tviteraša veruje da su se Kenedijevi i Tramp dogovorili da na taj način obznane detalje razgovora s Bajdenom. Bobi se nije uznemirio zbog zgražavanja oca, već je svu odgovornost preuzeo na sebe.

- Video je autentičan, a ja smatram da Amerikanci imaju pravo da znaju sve - saopštio je najmlađi Kenedi.

Posle atentata na Trampa pojačano je i obezbeđenje Roberta Kenedija, kom su ubijeni otac, senator Robert i stric, predsednik SAD Džon Kenedi. U međuvremenu je Inspektorat američkog ministarstva unutrašnjih poslova saopštio da je otvorena istraga o postupanju američke Tajne službe koja je obezbeđivala Trampa na mitingu u Pensilvaniji. Predsednik Bajden već je naredio nezavisnu istragu o tom događaju, a isto će učiniti i Senat SAD. Glavno pitanje ostaje kako je 20-godišnji atentator Tomas Metju Kruks uspeo da se probije kroz obezbeđenje i popne na krov odakle je pucao. Podsetimo, atentator je čak bio primećen, ali niko nije reagovao dok nije otvorio vatru.

Tajna služba prebacuje krivicu za propust na Iran

Asošijeted pres preneo je da je Tajna služba zbog pretnje iz Irana pojačala obezbeđenje Trampa pre atentata.

- Administracija predsednika SAD obavestila je o pretnji Tajnu službu i Trampov izborni štab. To je podstaklo Tajnu službu da pojača obezbeđenje - rekli su izvori ove agencije.
Oglasila se i portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Adrijen Votson, koja je rekla da Iran želi da se osveti Trampu za ubistvo generala Korpusa revolucionarne garde Kasema Sulejmanija 2019. u Iraku. Iran je odbacio ove optužbe kao besmislene i podsetio da je za ubistvo Sulejmanija podignuta optužnica pred sudom u Teheranu.

Mask seli "Teslu" iz Kalifornije da zaštiti radnike

Ilon Mask odlučio je da zatvori sedište svoje kompanije "Tesla" u Kaliforniji i prenese ga u Teksas. Razlog za to je zakon koji je podržao demokratski guverner Kalifornije Gevin Njusom, prema kom roditelji nemaju pravo da znaju ako njihova maloletna deca odluče da promene pol niti su škole obavezne da ih o tome obaveste. Kritičari navode da su pubertetlije tako prepuštene nastavnicima i aktivistima raznih organizacija, da ih ubede da su zarobljeni u pogrešnom telu. Pritom, roditelji neće čak ni znati da su im deca izložena hormonalnom tretmanu ili hirurškoj intervenciji.

- Guverner Kalifornije upravo je potpisao zakon koji izaziva masovno oduzimanje roditeljskih prava i dovodi decu u opasnost od trajne štete. Selim "Teslu" u Teksas". Upozorio sam Njusoma pre godinu dana da će zbog ovakvih zakona nastupiti masovna seoba stanovništva i kompanija - rekao je Mask.

Ukida sankcije Rusiji i naplaćuje Tajvanu zaštitu

Donald Tramp rekao je da razmišlja o ukidanju sankcija Rusiji.

- Sankcijama samo teramo sve od nas. Čak ni u slučaju Irana nisu bile toliko potrebne. To sam rekao i o Kini, a Rusija je u sličnoj poziciji - izjavio je Tramp.

On je rekao i da bi Tajvan trebalo da plati za zaštitu.

- Uzeli su 100 odsto našeg poslovanja s čipovima. Koliko smo mi glupi, a oni bogati? Mi smo za njih kao osiguravajuće društvo, iako je Tajvan udaljen 15.000 kilometara od SAD, a od Kine 100 kilometara - rekao je Tramp.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading