NOVAK MU JE OSTVARENJE SVIH SNOVA! Anonimni teniser nahvalio Noleta- njemu se teniseri KLANJAJU i dive! (FOTO)

Autor:

Sport

26.08.2024

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković je pravi pravi šampion.

NOVAK MU JE OSTVARENJE SVIH SNOVA! Anonimni teniser nahvalio Noleta- njemu se teniseri KLANJAJU i dive! (FOTO)

Foto: printscreen/Twitter

Novak Đoković, trenutno u Njujorku, ima priliku da stigne do 100. titule u svojoj karijeri. Ovaj srpski as, čija kvaliteta i uticaj prevazilaze granice teniskog terena, nedavno je dobio pohvale od strane tenisera Aziza Dugaza, koji ga smatra najvećim šampionom u istoriji tenisa, kako na terenu, tako i van njega.

Aziz Dugaz ističe da pravi šampion nije samo onaj koji ostvaruje uspeh na terenu, već i onaj koji ima uticaj na sport i buduće generacije. U tom smislu, Dugaz je pohvalio Đokovićevu inicijativu da unapredi tenis i ima pozitivan uticaj na buduće generacije, ističući da većina drugih igrača to nije ni pokušala.

- Mislim da je za mene Novak Đoković najveći šampion kojeg je tenis ikada imao i na terenu i van njega. Kada to kažem, za mene, pravi šampion i iskreni šampion je onaj koji ima uticaj na svoj sport i na buduće generacije - rekao je Dugaz za Sportskedu.

Foto: Profimedia

Svi se nadamo jubilarnoj 100. tituli

Dugaz je otkrio da je imao priliku da vidi Novaka Đokovića u teretani i hodniku, te da mu je to predstavljalo ostvarenje sna. Istovremeno, istakao je da mu je Đoković velika inspiracija i motivacija za nastavak karijere, s obzirom na to da su mu ciljevi vrlo visoki.

- Ono što je Novak Đoković pokušavao da uradi, možda nije ni morao. Bio je prvi na svetu. Imao je sav uspeh koji neko može samo da poželi. A čak i pored toga gleda na dole i pokušava da unapredi tenis i da ima pozitivan uticaj na buduće generacije, što mislim da većina drugih igrača uopšte nije ni pokušala. Mislim da je on prvi koji pokušava da "progura" tu priču za slabije rangirane tenisere i pokušava da unapredi teniski sistem. Mislim da je većina tenisera zahvalna zbog toga. Nisam imao priliku nikada da upoznam Rafaela Nadala. Od kako sam počeo da igram kvalifikacije za Grend slemove, uglavnom je bio povređen. Nisam imao sreće da naletim na njega. Dok sam bio dete, gledao sam Đokovića i maštao da jednog dana igram na ovim turnirima. I kada se konačno nađete na Grend slemu i osoba pored vas je upravo Đoković u teretani ili u hodniku, to je ostvarenje svih snova - dodao je Aziz.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aziz Dougaz (@_azizdougaz_)

Posebno se ističe Đokovićeva predanost unapređenju teniskog sistema i podršci slabije rangiranim teniserima. Dugaz naglašava da većina tenisera za to nije ni pokušala, te da je većina zahvalna Đokoviću zbog toga.

Novak Đoković, osim što je dominantna figura na teniskom terenu, pokazuje da je istinska inspiracija i van njega, te da njegov uticaj ide mnogo dalje od samog sporta.

- To mi je dalo toliko motivacije i snage da nastavim da se borim, jer su moji ciljevi vrlo visoki. Ispred mene je još osam godina karijere u kojim želim da nastavim da guram dalje i da dođem što je dalje moguće - zaključio je Aziz Dugaz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading