KAKAV USPEH! Srpski automobilista osvojio drugo mesto na trci u Francuskoj!

Autor:

Sport

26.08.2024

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos teškim uslovima, uspeo je!

KAKAV USPEH! Srpski automobilista osvojio drugo mesto na trci u Francuskoj!

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Miljković, srpski automobilski as, ostvario je izuzetan uspeh na stazi
Mani-Kor, osvajanjem drugog mesta u generalnoj konkurenciji. Ovaj rezultat predstavlja vrhunac sezone za Miljkovića na drugoj trci u Francuskoj u okviru prestižnog takmičenja Clio Cup Evrope.

Tokom vikenda na stazi Mani-Kor, Miljković je pokazao izuzetnu brzinu, koja mu je omogućila da se probije do drugog mesta u generalnoj konkurenciji. Iako su se u prvoj trci dogodili neki nepredviđeni incidenti, poput kontakta sa prošlogodišnjim šampionom Davidom Pugetom, Miljković je uspeo da se vrati i zauzme visoku poziciju. U drugoj trci, uprkos početnom padu na desetu poziciju, brzom i preciznom vožnjom uspeo je da se vrati i završi na drugoj poziciji, nakon što su vozači ispred njega dobili penalizaciju.

- Od početka vikenda smo imali brzinu kao što smo se i očekivali, jer smo pre dve nedelje na testovima beležili vremena u top pet. Posvećenost, neumorni rad i trud konačno su se isplatili i doveli nas do postolja. Napravili smo fenomenalan rezultat u jako teškim uslovima, jer je na stazi bilo izuzetno vruće što je dovelo do skoka pritiska u pneumaticima. Zahvalan sam čitavom timu, koji je još jednom odradio sjajan posao odličnom pripremom automobila - rekao je Nikola.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Miljković je istakao posvećenost, neumorni rad i trud svog tima kao ključne faktore koji su doprineli ovom uspehu. Osim njega, i mladi Nikola Tošić ostvario je zapažen rezultat, osvojivši treće mesto u Junior konkurenciji čime je obezbedio mesto na podijumu.

Pored staze Mani-kor, predstoje trke na stazama Katalunja, Pol Rikar i Monca, gde će Miljković imati priliku da nastavi sa izuzetnim rezultatima i potvrdi svoj status u svetskom automobilskom sportu.

Nikola Miljković je izrazio zahvalnost svom timu i istakao da je ovaj uspeh posledica njihovog sjajnog rada i pripreme automobila. Ovaj rezultat ne samo da je vratio Miljkovića u top deset u generalnom poretku, već je i potvrdio njegovu posvećenost i talenat u automobilskom sportu.

Sjajan uspeh Nikole Miljkovića na stazi Mani-Kor predstavlja veliku pobedu za srpski automobilski sport i daje nadu u još veće uspehe u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading