DETEKTIV NANDO! Šampion Formule 1 istražuje kako je Meklaren došao do pobede (VIDEO)

Autor:

Sport

26.08.2024

13:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta je ovo?!

DETEKTIV NANDO! Šampion Formule 1 istražuje kako je Meklaren došao do pobede (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Fernando Alonso, dvostruki svetski šampion, pokušao je da izvede tajnu špijunsku misiju na trci za Veliku nagradu Holandije, ali je njegov pokušaj otkriven zahvaljujući kameri smeštenoj na njegovom automobilu. Alonso je završio trku na desetom mestu, ali njega je ipak više interesovao onaj koji je pokazao dominaciju - Meklarenov Lando Noris. Mladi Britanac pobedio je na stazi u Zandvordu, nadmašivši lokalnog favorita Maksa Ferštapena.

Meklaren je impresivno smanjio značajnu razliku u performansama koju je nekada imao Red Bul, a njihov povratak u konkurente očigledan je bio u Holandiji. Noris je uspeo da zadrži korak sa Red Bulom pre nego što je lako prestigao akutelnog šampiona i odvozao se u nedostižnu prednost. Do kraja trke, Noris je izgradio impresivnu prednost od 22,8 sekundi nad Ferštapenom, smanjujući zaostatak u plasmanu vozača Formule 1 na samo 70 bodova sa preostalih devet trka.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Ključni faktor Meklarena u njihovom bljeskovitom tempu sredinom sezone bila su unapređenja. Značajno unapređenje uvedeno za Veliku Nagradu Majamija, koju je Noris takođe osvojio, dovelo je Meklaren u korak sa Red Bulom. Još jedno značajno unapređenje predstavljeno je u Zandvordu, čime se čini da su postali ekipa koju je teško nadmašiti.

Nakon trke, španska legenda Fernando Alonso otišao je daleko kako bi bolje razumeo trenutno vodeći automobil u Formuli 1. Snimljen je kako kleči i pažljivo pregleda zadnji deo jednog od Meklarena, ključni deo aerodinamične efikasnosti. Ovaj snimak, uhvaćen sa Alonsovog automobila, nije bio prikazan na televiziji, ali je podeljen putem društvenih mreža od strane zvaničnih kanala Formule 1, izazivajući smeh kod navijača.

Alonso ima istoriju sa Meklarenom, naime vozio je za njih 2007. godine kada je imao eksplozivni rivalitet sa mladim Luisom Hamiltonom. Nakon dramatičnog sukoba sa timom, napustio je Meklaren nakon samo jedne godine i vratio se u Reno. Zatim je, u jednom od najneočekivanijih poteza u istoriji Formule 1, Alonso se ponovo pridružio Meklarenu 2015. godine na početku njihovog propalog partnerstva sa Hondom. Nakon četiri nekonkurentne godine, Alonso je napravio pauzu od F1 2018. godine, da bi se vratio 2021. u Reno (koji je sada Alpina).

Nakon događaja na trci za Veliku nagradu Holandije, jasno je da Meklarenova impresivna forma izaziva interesovanje njihovih konkurenata. Sada je pitanje kako će se situacija dalje razvijati u preostalim trkama sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading