NIJE DOBRO: Ni titula u Njujorku mu ne donosi ništa - Novaku se priprema strmoglavi pad!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.08.2024

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelna pozicija je nedostižna, a pratioci prete da ga nadmaše.

NIJE DOBRO: Ni titula u Njujorku mu ne donosi ništa - Novaku se priprema strmoglavi pad!

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Novak Đoković se trenutno nalazi na drugom mestu ATP liste, iza Janika Sinera koji je na vrhu sa 9.360 bodova. Srpski teniser će braniti 2.000 bodova na US openu, dok će Sinera imati priliku da značajno unapredi svoj saldo bodova, s obzirom da je prošle godine osvojio svega 180 bodova u Njujorku.

Siner će gotovo sigurno zadržati prvo mesto na ATP listi i nakon završetka US opena, budući da niko od najbližih rivala nema šanse da ga sustigne. Novak Đoković, sa 7.460 bodova, neće moći da osvoji više bodova od toga nakon završetka poslednjeg Grend slema.

Karlos Alkaras i Aleksander Zverev mogu ugroziti poziciju Novaka Đokovića na ATP listi. Španac Alkaras se trenutno nalazi na trećem mestu sa 7.360 bodova, dok je Zverev četvrti sa 7.035 bodova. Obojica će imati priliku da unaprede svoje pozicije ukoliko ostvare dobre rezultate na US openu.

Foto: Live-tennis.eu/printscreen

Mnogo toga će se promeniti nakon US opena 2024

 

Naredna rang lista će biti objavljena nakon završetka US opena, u ponedeljak 9. septembra. Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem očekuju ishod ovog prestižnog turnira i promene na ATP listi.

Pored Novaka Đokovića, i drugi srpski teniseri se nalaze visoko na ATP listi. Miomir Kecmanović trenutno zauzima 54. mesto, Dušan Lajović je na 66. poziciji, dok je Laslo Đere na 109. mestu. Hamad Međedović se nalazi na 137. poziciji.

Novak Đoković će imati izuzetno težak zadatak da odbrani svoje bodove i poziciju na ATP listi, ali je poznato da je sposoban da se izbori sa izazovima i pokaže svoje najbolje umeće na terenu. Svi ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem očekuju njegove nastupe na US openu i dalji tok sezone.

Da podsetimo, ovogodišnji US open startuje 26. avgusta, a na startu turnira u Njujorku Đoković se sastaje sa Moldavcem Radu Albotom  koji na glavnu scenu stiže kao kvalifikant. Iskusni Moldavac ima 34 godine. Rođen je u Kišinjevu , a član pro tura je od 2008. godine. Trenutno je 138. igrač planete, a svoj najbolji plasman na ATP listi tenisera sveta imao je početkom avgusta 2019. godine kada je zauzimao 39. poziciju.

Najveći uspeh na US opemu zabeležio je 2017. godine kada je stigao do treće runde, a identično ostvarenje zabeležio je i na Australijan openu 2021. i 2022. godine, kao i na Vimbldonu sada već davne 2018. godine.

Sva dešavanja sa US opena pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading