PREMINUO MLADI SPORTISTA USRED UTAKMICE! Sportska javnost ozbiljno potresena (FOTO)

Autor:

Sport

26.08.2024

10:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova tragična vest podseća nas na važnost bezbednosti mladih sportista.

PREMINUO MLADI SPORTISTA USRED UTAKMICE! Sportska javnost ozbiljno potresena (FOTO)

Foto: Pixabay

Sveća

Tragična vest o smrti 16-godišnjeg kvoterbeka Kejdna Telijera potresla je sportsku javnost, kako u Sjedinjenim Američkim Državama, tako i širom sveta. Nakon što je tokom utakmice srednje škole Morgan Akademi dobio jak udarac u glavu, mladi sportista je preminuo, ostavljajući iza se sebe porodicu, prijatelje i saigrače u neizmernoj tuzi.

Ova tragična vest podseća nas na važnost bezbednosti mladih sportista, naročito u kontakt sportovima poput američkog fudbala. U poslednjih mesec dana, svet američkog fudbala je pogodila četvrta tragedija, pokazujući koliko je bitno da se preduzmu mere kako bi se smanjio rizik od ozbiljnih povreda i neželjenih ishoda prilikom sportskih aktivnosti mladih.

 

 


Telijerova smrt se nadovezuje na nedavne potresne događaje u kojima su izgubljeni mladi životi. Semaž Vilkins, samo 14-godišnjak, preminuo je od toplotnog udara, dok je Ovet Gomez Regalado, 15-godišnjak, izgubio život nakon što mu je pozlilo tokom treninga na visokim temperaturama. Takođe, Džejvion Tejlor je preminuo od posledica srčanog udara pred saigračima, naglašavajući koliko je važno posvetiti pažnju zdravlju mladih sportista i prepoznati rizike koji ih prate tokom sportskih aktivnosti.

Ova tragična serija događaja izazvala je veliku zabrinutost i tugu u američkoj sportskoj zajednici, podstičući raspravu o merama koje treba preduzeti kako bi se zaštitila mlada sportska populacija od potencijalnih opasnosti prilikom bavljenja sportom. Očekuje se da će ovaj slučaj dodatno osnažiti napore da se unapredi bezbednost mladih sportista i da se smanji rizik od ozbiljnih povreda i tragičnih ishoda.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading