PREMINULA PORODILJA U PRIJEPOLJU! Enisa sva srećna javila majci da je rodila devojčicu, a pola sata kasnije doktori je zatekli sa UKOČENIM OČIMA I VILICOM!

Autor:

Vesti

24.08.2024

18:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica navodi da je Enisa imala urednu trudnoću, a termin porođaja bio je između 15. avgusta i 3. septembra.

PREMINULA PORODILJA U PRIJEPOLJU! Enisa sva srećna javila majci da je rodila devojčicu, a pola sata kasnije doktori je zatekli sa UKOČENIM OČIMA I VILICOM!

Foto: Shutterstock

Porodica Enise Čičić (41) iz Prijepolja prošla je kroz nezamislivu tragediju nakon što je Enisa preminula posle porođaja 20. avgusta u Opštoj bolnici Prijepolje.

Enisina majka, Bahrija Čičić, opisuje potresne trenutke kada je saznala da je njena ćerka preminula. 

- Ćerka me je pozvala da mi javi da se porodila: "Rodila sam curicu!" Posle pola sata pozvao me je doktor i rekao da je Enisi loše i da dođem do bolnice. Bila sam sama, pala sam u hodniku, ali pridigla sam se i požurila u bolnicu... A tamo - šok! Utrčala sam u hodnik, smirivalo me je osoblje, ponavljala sam: "Je l' mi živa Enisa?" Rekli su da je preminula, a nisu mi dali ni da je vidim! - priča potresena majka.

Ministarstvo zdravlja poslalo inspekciju

Ministarstvo zdravlja, u skladu sa svojim nadležnostima, u OB Prijepolje poslalo je zdravstvenu inspekciju, koja je naložila sprovođenje spoljašnjeg stručnog nadzora i sagledavanja svih okolnosti koje su dovele do neželjenog događaja.

Takođe, uprava OB Prijepolje sprovodi unutrašnji stručni nadzor.

- Po okončanju navedenih postupaka, o svim utvrđenim činjenicama javnost će biti blagovremeno obaveštena, u skladu sa zakonskim odredbama - saopšteno je u Ministarstvu.

Porodica navodi da je Enisa imala urednu trudnoću, a termin porođaja bio je između 15. avgusta i 3. septembra. Kada su bolovi počeli 19. avgusta, Enisa je pregledana i vraćena kući s uputom da se vrati ujutro. Prema rečima majke, bolovi su postajali sve intenzivniji, a sledećeg jutra su ponovo otišli u bolnicu. Tada je Enisa primljena na odeljenje, dok je njena majka vraćena kući.

Dok je ona bila kući i ćerki kuvala supu, ona joj se presrećna javila i rekla da je rodila ćerku. Međutim, samo pola sata kasnije usledio je poziv iz bolnice da joj je ćerka mrtva. 

Sestra preminule, Merisa Čičić, koja je imala 41 godinu, rekla je da su im u bolnici rekli da je porođaj bio prirodan i da je sve išlo u skladu sa planom, dok su naglasili da je Enisa iznenada izgubila svest. U porodici je prisutna sumnja zbog odluke da Enisa rodi prirodnim putem s obzirom da je imala 41 godinu.

- Jedna doktorka koja je bila u prostoriji je primetila da joj Enisa ne odgovara na pitanja, okrenula se i videla da su joj oči i vilica ukočeni. Pokušali su devet puta da je ožive, ali nije davala nijedan znak života. Tako su nam rekli u bolnici. Doktor koji ju je porađao rekao mi je da su je odjednom izgubili. Trebalo je da je pošalju negde, to je rizično u 41. godini, nije nam jasno ni zašto su dozvolili da se prirodno porađa. Ništa više ne možemo da kažemo dok ne stigne nalaz sa obdukcije.

Porodica je već kontaktirala policiju i čeka nalaz obdukcije kako bi saznali uzrok smrti. Iako je beba, kojoj je dato ime Ena, dobro, porodica je duboko pogođena gubitkom majke.

Suprug preminule, Armin Bećirović, rekao je da su svi u šoku i da se nadaju da će pronaći snagu da prebrode ovu tragediju zbog bebe.

- Porodila se u 11.48, a smrt je nastupila u 12.20. Pokušavali su da je ožive. U šoku smo svi. Radovali smo se detetu i da majka bude uz dete, ali nažalost... Valjda ćemo imati snage da prebrodimo ovo. Moramo zbog deteta. Bebu viđam svaki dan, još je u bolnici, jer moraju da prođu 72 sata da bi se izvadili neki rezultati i da bi se proverilo da li je beba spremna za otpust.

Inače, Enisi je ovo bilo treće dete.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading