ISPOŠTOVAO GA JE: Vaspitanje se uči kod kuće - evo šta je mladi Španac uradio kada je video Novaka!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

26.08.2024

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovim potezom je sve oduševio.

ISPOŠTOVAO GA JE: Vaspitanje se uči kod kuće - evo šta je mladi Španac uradio kada je video Novaka!

Foto: printscreen/X

Mladi španski teniser Karlos Alkaraz je još jednom pokazao svoje lepo vaspitanje i poštovanje prema kolegama iz sveta tenisa, posebno prema velikim imenima poput Novaka Đokovića. Pred početak US Opena, Alkaraz je demonstrirao svoju sportsku kulturu i pristojnost u nekoliko nezaboravnih trenutaka.

Dok je Novak Đoković završavao trening sa Davidovičem Fokinom pred više od 10.000 ljudi na najvećem teniskom objektu, Alkaraz je ulazio na teren. Umesto da omete njihov razgovor, Alkaraz je sa poštovanjem prišao mreži, gde se Novak već pozdravio sa Fernandom Verdaskom, nekadašnjim igračem, a sada trenerom Fokine. Nakon srdačnog pozdrava sa članovima Novakovog tima, Alkaraz je otišao do svoje stolice, pokazujući svoje razumevanje za važnost njihovog razgovora.

Međutim, nakon samo 30 sekundi, Alkaraz se ponovo uputio ka Novaku i Verdasku. Ovoga puta, mladi Španac je dodirnuo obojicu po ramenu, pružajući im znak pažnje i poštovanja. Njegov nežan gest je naišao na pozitivne reakcije sa tribina, dok su Novak i Verdasko srdačno uzvratili pozdrav.

Foto: Profimedia

Mladi Španac ispoštovao Novaka

 

Ovaj primer Alkarazovog poštovanja prema kolegama iz tenisa nije prošao neprimećeno, pokazujući da su sportsko vaspitanje i pristojnost i dalje vrednosti koje se cene u profesionalnom sportu.

Da podsetimo, ovogodišnji US open startuje 26. avgusta, a na startu turnira u Njujorku Đoković se sastaje sa Moldavcem Radu Albotom  koji na glavnu scenu stiže kao kvalifikant. Iskusni Moldavac ima 34 godine. Rođen je u Kišinjevu , a član pro tura je od 2008. godine. Trenutno je 138. igrač planete, a svoj najbolji plasman na ATP listi tenisera sveta imao je početkom avgusta 2019. godine kada je zauzimao 39. poziciju.

Najveći uspeh na US opemu zabeležio je 2017. godine kada je stigao do treće runde, a identično ostvarenje zabeležio je i na Australijan openu 2021. i 2022. godine, kao i na Vimbldonu sada već davne 2018. godine.

Sva dešavanja sa US opena pratite na portalu Republika.rs.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading