SUZA SUZU STIŽE! Pred samu smrt je poslednji put vodio ekipu - i to "svoj" Liverpul (VIDEO)

Autor:

Sport

26.08.2024

14:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Erikson je nakon utakmice istakao da je cela atmosfera bila fantastična.

SUZA SUZU STIŽE! Pred samu smrt je poslednji put vodio ekipu - i to "svoj" Liverpul (VIDEO)

Foto: Profimedia

Bivši selektor Engleske reprezentacije, Sven-Goran Erikson, ostvario je svoj životni san da predvodi Liverpul u humanitarnom meču protiv "legendi Ajaksa" na Enfildu. Iako je bio dijagnostikovan sa smrtonosnom bolešću, Erikson je bio uključen u menadžerski tim Crvenih na utakmici koja je obeležena velikim preokretom. Publika na Enfildu oduševljeno je pozdravila Eriksena kada je izašao iz tunela, a posebno emotivan trenutak bio je tokom intoniranja klupske himne "You'll Never Walk Alone", tokom koje je Erikson bio dirnut i nije mogao da zadrži suze.

- Mislim da su svi danas bili pobednici i bilo je prelepo, apsolutno fantastično, neverovatno: sve od 'You'll Never Walk Alone' i ostatka meča, sjajne pobede - bili smo poraženi sa 2:0 i pobedili 4:2 - rekao je Erikson nakon te utakmice, napominjući da je plakao tokom tradicionalnog izvođenja Liverpulove himne pre početka meča.

 

 

Erikson je nakon utakmice istakao da je cela atmosfera bila fantastična, a da je preokret bio zaista neverovatan.

- Mislim da je igrač utakmice javnost, publika, ali bila je to dobra fudbalska utakmica za pogledati...To je uspomena za ceo život - zaključio je Erikson.

 

 

Sven-Goran Erikson je tokom svoje karijere trenirao brojne klubove i reprezentacije širom sveta, uključujući Benfiku, Romu, Mančester siti, Lester, kao i reprezentacije Engleske, Obale Slonovače, Meksika i Filipina. Međutim, njegova poslednja uloga kao menadžera Liverpula na humanitarnom meču ostaje posebno emotivna i važna kako za njega lično, tako i za navijače ovog velikog engleskog kluba.

Sven-Goran Erikson, koji je izgubio bitku sa opakom bolešću, preminuo je u 76. godini života, ostavljajući iza sebe bogato nasleđe kao jedan od najboljih fudbalskih stručnjaka na početku 21. veka. Njegova strast prema fudbalu i ostvarenje sna da predvodi Liverpul na Enfildu ostaju trajna uspomena na ovog izuzetnog trenera i čoveka. Sven-Goran Erikson će zauvek biti upamćen kao jedan od najvećih imena svetskog fudbala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading