ENIS IZ PRIŠTINE OSTAVIO SRBIJU BEZ TITULE PRVAKA EVROPE! U Beogradu je pričao na tečnom srpskom jeziku, sada nam oteo pehar

Autor:

Sport

26.08.2024

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

On ima poseban odnos prema Srbiji i njenim navijačima.

ENIS IZ PRIŠTINE OSTAVIO SRBIJU BEZ TITULE PRVAKA EVROPE! U Beogradu je pričao na tečnom srpskom jeziku, sada nam oteo pehar

Foto: www.profimedia.rs

Nakon šest godina dominacije, reprezentacija Srbije doživela je poraz od Austrije na Evropskom prvenstvu u basketu 3x3. U finalu ovog takmičenja, Austrija je pobedila rezultatom 18:17, a ključni igrači na ovom meču bili su MVP turnira Niko Kaltenbruner i Enis Murati.

Enis Murati, rođen 2. avgusta 1988. godine u Prištini, odrastao je u Subotici gde je započeo svoju košarkašku karijeru u klubu Spartak. Nakon početka seniorske karijere u Austriji, postao je legenda u klubovima Svans Gmunden i BC Vienu, osvojivši pet titula, pet kupova i četiri superkupa. Pored toga, 2010. godine je proglašen za igrača koji je najviše napredovao u austrijskoj bundesligi. Murati je takođe stekao iskustvo igrajući za Leven u Belgiji i ima poznanstva sa nekadašnjim košarkašima kao što su Adin Vrapac i Bogić Vujošević.

Jedan od neobičnih momenata bio je kada je Enis Murati, noseći dres tima Viena, dao izjavu na tečnom srpskom jeziku nakon grupne faze jednog od turnira u Beogradu. Ovo je oduševilo domaću publiku, pokazujući da Murati ima poseban odnos prema Srbiji i njenim navijačima.

- Pa evo probaću na srpskom nadam se da će mi srpski biti dovoljno dobar za ovaj intervju. Hvala na pozivu, drago nam je da smo tu. Viena tj. reprezentacija Austrije je na pripremama za Olimpijske igre i ovo je odlična šansa za nas da se uigramo - rekao je tada Murati, na tečnom srpskom.

Republika

Foto: printscreen/instagram

Enis Murati nakon pobede nad Srbijom

 

Od 2014. do skora je bio košarkaški reprezentativac Austrije. Ima pet titula, pet kupova i četiri superkupa osvojena u Austriji igrajući za Svans Gmunden i BC Vienu, a onda je sve šokirao kada se 2023. godine potpuno prebacio na 3x3. Kada je Austrija sa tri igrača došla na niz turnira u Srbiji Murati je istakao da to možda i nije loše, što se ispostavilo kao tačno.

- Malo regeneracija, malo odmor. Dobro je za nas trojicu što nas je samo troje zbog kondicije, tako aje sve super. Videćemo, ima dosta da se igra, nas je troje i videćemo koliko će snaga da nas služi. Daj bože da nas posluži do kraja i neka bolji pobedi - rekao je tada.

U finalu Evropskog prvenstva, Enis Murati je imao ključnu ulogu, postigavši nekoliko važnih poena za Austriju. On je otvorio meč poenom za 1:0, zatim je postigao poen posle ofanzivnog skoka za vođstvo od 3:1, a potom je postigao još dva važna poena koji su odveli Austriju do pobede rezultatom 18:17.

- Kljuć pobede bili su navijači, hvala Beč! Znali smo da smo morali da ih zaustavimo i uspeli smo to. Igrali smo sjajno, evropski smo šampioni i sjajno je osećanje. Ne mogu da objasnim ovo, ovo je ostvarenje sna. Porodica mi je ovde, ovo je za njih i jako je posebno - rekao je MVP turnira Niko Kaltenbruner posle pobede, ali iako je on postigao poslednji poen verovatno je ključni igrač sa pet poena u finalu bio Murati.

Iako je reprezentacija Srbije doživela poraz od Austrije, osvajanjem srebrne medalje ostvarili su značajan uspeh na Evropskom prvenstvu u basketu 3x3. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading