MRKELA UOČI ZVEZDINE REVANŠ UTAKMICE: "Ne volim da tražim opravdanje za poraze"

Autor:

Sport

26.08.2024

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mrkela je istakao kontinuirani rast i razvoj Crvene zvezde.

MRKELA UOČI ZVEZDINE REVANŠ UTAKMICE: "Ne volim da tražim opravdanje za poraze"

Foto: Starsport

Mitar Mrkela

Sportski direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda, Mitar Mrkela, izneo je uverenje da njegov tim može da se plasira u Ligu šampiona i istakao važnost podrške navijača pred revanš duel sa norveškim klubom Bode Glimt. Nakon poraza od 2:1 u prvom meču, Crvena zvezda će se suočiti sa izazovom da nadoknadi rezultat na svom terenu. Mrkela je istakao da je podrška sa tribina presudna za uspeh tima, te je pozvao navijače da u velikom broju dođu na stadion.

 - Poslednjih sedam godina smo učesnici evropskih takmičenja grupne faze i Lige Evrope i Lige šampiona. Želimo da se plasiramo i održimo kontinuitet učešća u tom takmičenju, jer nije malo igrati četiri puta u najjačem takmičenju, a ispred sebe imamo jakog protivnika, Bode Glimt, koji je iskoristio prednost domaćeg terena. Igrali smo na veštačkoj podlozi. U Norveškoj samo dva tima igraju na prirodnoj travi, a taj teren i podrška je bio njihova velika prednost. Naša podloga je prirodna i želimo da uz pomoć pune Marakane izborimo četvrtu Ligu šampiona - rekao je Mrkela za TV Prva.

Upoređujući formu dva tima, Mrkela je istakao da je Bode Glimt u boljoj formi zbog većeg broja odigranih utakmica u prvenstvu, ali je izrazio uverenje da će se Crvena zvezda bolje pripremiti za revanš duel. 

 - Ne volim da tražim opravdanje za poraze, nije do terena, već do nas samih. Mi smo se adaptirali na taj teren i mogli smo i do boljeg rezultata. Imamo dva poluvremena, prvo u Norveškoj i drugo u Beogradu. Na našem stadionu su padali i veći protivnici, a uz veliku energiju sa tribina prenetu na teren nadam se da ćemo zajedno proslavljati prolaz u LŠ - dodao je sportski direktor Zvezde. - Prednost Bode Glimta je što igraju 20. utakmicu šampionata i u boljoj su formi nego mi. Mi ćemo za sedam dana biti spremniji i organizovaniji, jer je nama svaki dan važan. Pripreme smo igrali bez većine fudbalera, koji su bili na reprezentativnim okupljanjima i skupljali se u talasima, pa su neki došli pred samo prvenstvo. Bilo je i povreda, a sve sada polako leže pa mislim da ćemo biti u optimalnom stanju za Bode Glimt.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Mitar Mrkela

 

Mrkela je istakao kontinuirani rast i razvoj Crvene zvezde, kako organizaciono, infrastrukturno, tako i u smislu ulaganja u tim. 

 - Kako odmiče sezona sve smo bolji, protiv Čukaričkog smo bili veoma dobri i trend rasta forme će biti uzlazan i u narednim nedeljama. Imali smo povrede Olajinke, Glazera, Ivanića... Svi su u ovom trenutku spremni da igraju za Crvenu zvezdu. Mi smo klub koji se desetak godina ozbiljno sprema i raste. Mi smo porasli i organizaciono i infrastrukturno i ulagali u tim sve više. Imamo vredan tim, za naše igrače postoje milionske ponude i neke smo prihvatili, a neke odbili. Mi smo svake godine uprkos odlascima pogađali sa igračima i bivali jači nego ranijih godina - rekao je Mrkela.

On je pozvao navijače da u sredu dođu u velikom broju na Marakanu.

- Da svi dođu u dresovima, uz naš kvalitet, želju i spremnost. Važno je da stadion bude pun pošto je to presudan faktor, bio i biće u narednom periodu - zaključio je Mrkela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading