PRINC VILIJAM SE OPROSTIO OD FUDBALSKE ZVEZDE! "Tužan sam zbog vesti o smrti Svena Gorana Eriksena"!

Autor:

Sport

26.08.2024

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Eriksen je vodio Englesku u 67 utakmica između 2001. i 2006.

PRINC VILIJAM SE OPROSTIO OD FUDBALSKE ZVEZDE! "Tužan sam zbog vesti o smrti Svena Gorana Eriksena"!

Foto: www.profimedia.rs

Princ Vilijam izrazio je saučešće povodom vesti o smrti Svena Gorana Eriksona, nekadašnjeg selektora engleske fudbalske reprezentacije, koji je preminuo u 76. godini.

Porodično saopštenje je danas objavljeno.

- Sven Goran Erikson je preminuo. Nakon duge bolesti, SGE je preminuo jutros kod kuće, okružen porodicom - navodi se u saopštenju, koje je preneo Miror, i dodaje:

- Najbliži ožalošćeni su ćerka Lina; sin Džon sa suprugom Amanom i unukom Skaj; otac Sven; devojka Janiset sa sinom Alsidesom; brat Lars Erik sa suprugom Džumnong. Porodica moli za poštovanje njihove želje da žale u privatnosti i da ih ne kontaktiraju.

Vilijam, koji je imenovan za predsednika fudbalskog saveza 2006, objavio je na društvenim mrežama:

- Tužan sam zbog vesti o smrti Svena Gorana Eriksena. Sreo sam ga nekoliko puta dok je bio menadžer Engleske i uvek sam bio impresioniran njegovom harizmom i strašću prema igri. Misli su mi sa njegovom porodicom i prijateljima. Istinski džentlmen igre. 

 

 

Eriksen je vodio Englesku u 67 utakmica između 2001. i 200, vodeći "Gordi Albion" do tri uzastopna četvrtfinala na velikim takmičenjima. Takođe, bio je na klupi tokom jedne od najslavnijih pobeda nacionalnog tima, kada su u Berlinu 2001. deklasirali Nemačku rezultatom 5-1. Nakon rada s Engleskom, proveo je vreme u klubovima poput Mančester Sitija i Lester Siti, kao i reprezentacija Obale Slonovače i Meksika. Nedavno je radio kao sportski direktor švedskog kluba Karlstad, ali se povukao u februaru 2023. godine, nedugo pre nego što je potvrdio da boluje od terminalnog karcinoma pankreasa.

Poruke podrške iz sveta fudbala su usledile nakon vesti, a Eriksenu je čak ponuđena prilika da ostvari svoj san o vođenju omiljenog kluba Liverpula na Enfildu u humanitarnoj utakmici protiv Ajaksa. Crveni su oglasili na Tviteru u ponedeljak: "Počivaj u miru, Svene Gorane Eriksone. Misli cele ekipe su uz Svenovu porodicu i prijatelje u ovom izuzetno tužnom trenutku." Njegov bivši klub Mančester Siti je izjavio: "Želimo da izrazimo iskreno saučešće porodici i prijateljima Svena Gorana Eriksena, koji je preminuo u 76. godini. Počivaj u miru, Sven."

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading